Bayıldığım bir Kitap İncelemesi
2026 1. kitabı
Okunma: 12 Ocak 2026 03:34
Agatha Christie’nin On Kişiydiler kitabını bitirdikten sonra birkaç dakika öylece kaldım… Gerçekten ağzım açık. Bu kadar akıcı, bu kadar kontrollü ve sonuna kadar gizemini koruyan bir kurguya uzun zamandır denk gelmemiştim. Kitap daha başından itibaren insanı içine çekiyor. O ada, o kapalı atmosfer, karakterlerin yavaş yavaş yalnızlaşması… Okurken kendimi sadece okur gibi değil, sanki oradaymışım gibi hissettim. Herkes şüpheli, herkes potansiyel suçlu ve zihnim sürekli “bu mu, yoksa şu mu?” diye çalıştı. Tam bir psikolojik oyun. En sevdiğim tarafı, olayların aceleye getirilmemesi ve gerilimin hiç düşmemesi oldu. Her bölüm bir öncekinden daha merak uyandırıcı. “Birazdan çözerim” diyorsun ama Christie seni her seferinde başka bir köşeye sürüklüyor. Güvende hissettiğin hiçbir düşünce uzun süre sağlam kalmıyor. Ve final… Gerçekten şok ediciydi. Tahmin ettiğimi sandığım her şeyi yerle bir etti. Son sayfayı kapattığımda hem hayran kaldım hem de “bunu nasıl böyle ustaca yapmış?” diye düşündüm. On Kişiydiler, sadece iyi bir polisiye değil; okuru zekice kandıran, sonuna kadar peşinden sürükleyen çok güçlü bir roman. Kesinlikle unutulmayacak bir okuma deneyimi. Agatha ChristieAgatha Christie On KişiydilerOn Kişiydiler
İnceleme
On KişiydilerAgatha Christie · Altın Kitaplar · 202143,5bin okunma