Baba- oğul ve Kutsal duygu/ sevgi
2026 2. kitabı
Uzun zamandır kitapligimda bulunan kitaba başlarken önsözünde verilen bilgi"1970'te Sovyet astronomlar tarafından keşfedilen küçük bir gezegene, 2032 Ethel adı veriliyor." ( Voynich, 2017, s. 11) Beni bayağı heyecanlandırdi. Bitirirken de bunun sebebini daha iyi anladım. Kitap aslında bir nar ( Mitra o de kutsal olarak kabul edilir). Bir tane görünsede içini açtığında bin olduğunu görüyorsun. Baba- oğul ve Kutsal duygu/ sevgi : Kararlı, samimi ve dürüst devrimci ruhunun yansıtan değerli bir eser olmasının yanı sıra Hıristiyanlık şahsında başta dinler olmak üzere tüm radikal hareketleri, ideolojileri derin derin eleştiren bir metin. Derin derin diyorum çünkü Hıristiyanlıgini oğluna tercih eden Peder Montellinin acısi ile (#293939537) Suriye geçici hükümetinin Haleb şehrinin Kürt mahallenine yaptığı saldırıda şehit düşen Zeyad Haleb' in kız kardeşinin attığı ses. "Heval Zeyad şehit ket. Bila Kurmanc gi bimrin. Bila alem gi bimrin.Ez êdî ne tiştekim. Ez ne Kurd im( Zeyad yoldaş şehit düştü. Bütün Kürtler ölsün. Bütün insanlar ölsün. Ben artık Kürt değilim, hiç bir şey değilim)" x.com/i/status/201011...) deki ayni acının boğazıma attığı düğümün ayni olması. Kutsal olanın duygu olduğu sevgi olduğu gerçeğini derin derin hissetirdi. Atsinegi nin ismi , diğer karakterler dahil her birinin duruşları eylemleri kadar o kadar söylenecek soz var ki. Ama bence en değerli olan, kutsal olan sevgidir. Onun üstüne hiç bir şey söylemeye gerek yok .
Dünya Edebiyatı
AtsineğiEthel Lilian Voynich · Yordam Edebiyat · 20202,312 okunma