2026 4. kitabı
Uzun bir zaman sonra hem kendime hem size güzel bir klasik ile geldim. Bülbülü öldürmek… Hikayemiz iki kardeşin etrafında dönüyor. Büyük abi Jem ve küçük kız kardeşi Scout. Kitabı küçük kızımız Scout anlatıyor. Sakin, yavaş ilerleyen ama sıkmayan bir hikayesi var. Aslında keşke biraz daha uzun olsa roman diyorsunuz. Burada karakter tahlili yapmak biraz zor olabilir. O yüzden öncelikle konudan bahsedeyim. İki küçük başrolümüz, yaz tatillerinde teyzesinin yanına gelen Dill ile birlikte küçük maceralara atılıyorlar. Kendilerince oyunlar kurup hayali dünyalarda geziyorlar. Fakat bir gün… yan evlerinde oturan Öcü Radley’i merak ederler ve eve girmek için yol ararlar. Yaz tatilleri kış tatilleri bu şekilde ilerleyip gider. Fakat iki kardeş yavaş yavaş büyür ve babaları Aticus’un yapmış olduğu avukatlık işine merak sararlar… gizli gizli mahkeme salonuna girip babalarının yapmış olduğu savunmayı dinlerler. Aşçıları Calputia ile birlikte kiliseye giderler, halaları ile hanım olmak nedir öğrenirler. Kısaca konusu bu. Karakterler hakkında yorum yapamıyorum çünkü ikisi de bana göre gerçekten çocuklardı. Büyümüşte küçülmüş değillerdi. Babalarına karşı saygı ve sevgililerdi. Aynı şekilde babaları da onlara karşı öyleydi. Güzel bir kitaptı. Klasiklerden severek okuduğum kitaplardan biriydi. Halam bu kitabı bana ilk üniversiteye 18 yaşımda gittiğimde almıştı ama gözüm okumaya kesmemişti. Fakat şimdi bu güzel kitabı tam on sene sonra 11.01.2026’da 28 yaşıma bastığımda okumak gerçekten hem tuhaf hem de gurur verici. Eğer sizde 50-60 yıllarında ve daha öncelerinde siyahi insanlara nasıl davranıldığını merak ediyorsanız veya beyazların içinden gerçekten iyi davrananların kim olduğunu öğrenmek istiyorsanız bu kitabı kesinlikle okuyun. İyi okumalar. _caglabookstagram_ Instagram hesabından beni takip etmeyi unutmayın. Harper Lee Bülbülü Öldürmek
Bülbülü ÖldürmekHarper Lee · Sel Yayınları · 201488,7bin okunma