2026 1. kitabı
Okunma: 17 Ocak 2026 12:57
#alıntı “Tehlikeli düşünceler yoktur; Düşünmenin kendisi tehlikelidir.” Genç Lee sevdiği erkeği Ayaz’ı ardında bırakarak geçmişin izlerini sürmek ister. Babaannesinin gizemlerle, acılarla sürgünle dolu hayatı onu İstanbul’a sürükleyecektir. N*zi zulmünden kaçan entelektüeller, doktorlar, hukukçular, mühendisler Mustafa Kemal Atatürk döneminde Türkiye’ye sığınmışlardır. S*ykırım ne yazık ki tarihin her döneminde tekerrür ederken bundan ders çıkarmayan insanoğlunun acınası öyküsü… Atatürk ile ilgili satırları okurken ister istemez hüzünleniyor insan. Yabancı bir yazarın övünçle bahsettiği ancak kendi kurduğu ülkede hâlâ kıymetini bilmediği Gazi’yi okumak, okuyabilmek paha biçilemezdi. Bir gizin peşinden koşan Lee ve İstanbul’un güzelliğini okurken romanın nasıl aktığını anlamayacaksınız. Tüyap İstanbul Kitap Fuar’ında tanışma şansı yakaladığım Matthias o kadar içten ve samimiydi ki imza istediğinizde isminizi bir kâğıda yazıp “doğru değil mi?” diyerek hepimizi şaşırttı. Çünkü bir kez bile yanılmadı Güzel anılar duygulu satırlara bıraktı yerini… Özenli çeviri #yaseminyelbayyılmaz Okumadıysanız tavsiyemdir Her Ay Okuyanlar Kulübü Matthias Göritz
Güneş DilMatthias Göritz · Yitik Ülke Yayınları · 20233 okunma