2018 101. kitabı
Okunma: 06 Mayıs 2018 15:32
George Orwell... 1984 ve Hayvan Çiftliği gibi hayatımdan geçen en güzel 2 kitabın yazarı... Güzel bir kitaplık oluşturmak için demiştim ki bir gün bütün Orwell kitapları kitaplığımda olacak. Tabi o iki kitabın ardından Boğulmamak İçin de kitaplığıma eklendi :) Bunun için bana bu kitabı da hediye eden "Cömert" https://1000kitap.com/yogumiyeci 'e Çok teşekkür ederim :))) Neyse hadi incelememize geçelim... Kitabımıza en uygun müzik: youtube.com/watch?v=YJ__ja4... İncelemeyi okurken dinleyebilirsiniz :) Eski günleri yad etmek nasıl bir histir acaba? Ya da öyle bir anda bir kokunun sizi alıp eskilere götürmesi... Hani bazen bir insan gelir bir şey söyler size, o sözü size daha önce çok mu çok sevdiğiniz bir insan söylemiştir. O kişiyle yaşadıklarınızı hatırlar ve geçmişi özlersiniz. Geri de gelmez geçmiş, adı üstünde geçmiştir... Ya da bi yerlerden geçerken bi yemek kokusu alırsınız, öyle burnunuzun damarları patlayana dek içinize çekersiniz. Sonra anneniz gelir aklınıza, ve size yaptığı o enfes mi enfes yemekler... İşte geçmişe özlem duymak, Bi kadına özlem duymak, bi anneye özlem duymak. Bi dostu kaybetmiş olmak ve o eski güzel günlerinizi hatırlayıp bi "Ah!" çekmek... İşte bu kitap bunun üzerine yazılmış. Geçmişten her zaman nefret etmişimdir. Nedeni yukarıdaki yazdıklarımdır. Yani öyle size ait bir anı var ve özlüyorsunuz. Lanet olsun ki özlüyorsunuz ama elden gelecek bir şey yok. Geçmişte kalmış lan çünkü!! İşte bu yüzden nefret ederim geçmişten ve bu yüzden de bu kitap benim için ağır bi' kitap oldu. 45 yaşlarına gelmiş, takma dişleri ve kocaman göbeği olan bi' arkadaşımız, bir anda geçmişini hatırlamaya başlıyor. O eski ve güzel yılları geliyor aklına. Devamında da tabi savaş yılları var ama o hala savaştan önceki güzel mi güzel çocukluk yıllarını özlüyor. Balık tuttuğu o günleri... Sonra da diyorki acaba 1 haftalığına kaçıp geri mi gitsem çocukluğuma... Burasını anlatmayağım ama görecekleri çok belii... Evet kitabımız güzeldi ama birkaç eksik ya da farklılık vardı. Sayayım: 1- Kitabımız olağan George Orwell üslubundan çıkarak bi çeşit Otomatik Portakal yahut Çavdar Tarlasındaki Çocuklar gibi olmuş. Buraya kadar sıkıntı yok ama 45 yaşındaki bir adamın bi' ergen gibi konuşması tuhafıma gitti. 2- Hayvan Çiftliği ve 1984 gibi kitaplarını okuduysanız bu kitapta da benzer tadları alacaksınızdır. 3- Kitaba başlarken Boğulmamak İçin okuyorum dedim ama aslında kitabı okurken boğuldum... Neyse benim diyeceklerim bu kadar. İyiki de kitaplığımda duruyor bu kitap :) Herkese iyi okumalar dilerim :)
Anket
Boğulmamak İçinGeorge Orwell · Can Yayınları · 201510,6bin okunma
Seçtiğin şarkı muazzam ötesi daha önce bu şarkıyı dinlemiştim. Bu kitap için bestelenmiş gibi sanki :)
Teşekkür ederim :)
Emeğine sağlık.. Okumadıysan Paris ve Londra'da Beş Parasız kitabını da şiddetle tavsiye ederim:)
Ömer Gezen
Teşekkür ederim. Evet bütün kitaplarını zamanla tek tek okuyacağım ama dikkatin için teşekkür ederim. Bundan sonraki ilk Orwell kitabım o olacak :)
Ellerinize sağlık incelemeniz için. Okuduğunuz 3 Orwell kitabı üzerine nasıl bir sıralama önerirsiniz başlamak isteyenlere ?
Ömer Gezen
Teşekkür ederim. Kolay bir başlangıç için biraz da eğlenceli olduğu için önce Hayvan Çiftliği Sonra da 1984 ve Boğulmamak için :) İyi okumalar dilerim :)
Elinize sağlık güzel bir inceleme yapmışsınız. Ben kitabı henüz bitiremedim. 3.bölümdeyim ve kitap benim için yeni başladı. Ilk 2 bölüm ağır ilerledi ama yine de sıkılmadım. Ben kitabın kapak tasarımını çok beğendim. Balık tutmayı çok seven bir adam, oltanın ucunda ise bir bomba. 1.dünya savaşında cepheyi görmüş ve 2.dünya savaşının da ayak seslerinin işitildiği bir ülkede yaşayan kahramanımız bence de tuhaf bir adam.