Puan vermedi·176 syf.····Okunma: 19 Ocak 2026 23:02 "Fuat Sezgin Hocayı tanıyorsunuz artık. Zaten onu tanımayanı bırak icazeti, sınıfta bırakıyorum fakültede. Modern zamanlarda Fuat Sezgin, klasik dönemden Taberi'yi duymamış olan öğrenciyi bırakıyorum söyleyeyim yani. Klasik dönemdeki şeyhim Taberi, modern Fuat Sezgin."
"Fuat Sezgin hocadan size bir şey söyleyeceğim... Galiba bir dindar camianın bir televizyon kanalının spikeri hocaya soruyor, kendi anlatmıştı hoca. Yani müzik helal midir haram mıdır diye. Hoca şu cevabı verdim demişti: 'Müzik olmasa o kadar da güzel duyulmayabilirdi dedim' diyor."
"Fuat Sezgin hocanın bir kere İstanbul'a giden herkesin gezmesi vacip olan, hadi farz demeyeyim, Gülhane Parkı'nda İslam Medeniyetleri Müzesi var orijinali Frankfurt'ta, onun taklidi biliyorsunuz Cumhurbaşkanımız tarafından açılmıştı. Fuat Hoca da hemen onun yanında mezarı. Oraya gidip o müzeyi gezmek hadi farz değil vacip diyeyim."
Yukarıda yazdıklarımı Mehmet Akif hoca noktası virgülüne aynı böyle söyledi. Mıh gibi diyelim. Onun böyle dediği birini okumak bana "hadi farz demeyim vacip" deyip okudum. Tabi ki hiç tanımadığım birini okumak ve görüşlerini duymak kolay olmadı. Yine de Bitlis'te doğmuş olması bile bir tanıdık geldi. Bir sınıf arkadaşım bana demişti ki hocam sen bu hocayı bu kadar seviyorsun ya bir gün seni hayal kırıklığına uğratacak bir şeyini duyarsan görürsen. Ona dediğim gibi, ben onu yüz puan üzerinden puanlamadım. O sıfırdan binlere çıktı. Hep diyorum ki Allah onda beğenmediği hiçbir şey bırakmasın, yanına almadan önce. Daha iyi bir dua bilmiyorum. Ayrıca benim bu halimin farkında da değildir büyük ihtimalle, olmasını da istemem. Bu hayranlık değil. Ben ona gıpta ediyorum. Öyle yetişmiş öyle öyle. Maşallah. Allah sevdiklerine bağışlasın, ayrıca bana nihavend yaptırmak istediğinde ben sadece serence makamda okuyabiliyorum hem babam dinliyor yapamam hocam dediğimde ve babamdan üç yaş küçük olduğunu öğrendiği için, Allahu ekber yaşlıyım o zaman ben deyip kendini yaşlı gördüğü zaman da bir gram arttı saygım. Nedensiz. Ben bir insanı yeter ki sevmek isteyeyim. Doğru. Ama Akif üstad sevilmeyecek birisi değil. Yani. Bir keresinde bilgisayarla ilgili bir şey olduğunda sadece Seren hanım dedi bilgisayar düzeldi, o zaman da bu doktora gidip derdini anlatırken hastalığının geçmesi gibi bir şey Allahu Ekber demişti. Bu Allahu Ekber nidası da tam onun kalemi. Ne olacak bu yapay zekanın hali Seren hanım artık bize ihtiyaç kalmıyor demesi... Of of. Ya siz değersiniz değer. Rabbim kıymet verir size inşallah. Ne olurdu şu son Kuran'ı da o verseydi. Deniz manzaralı evden, nehir kıyısındaki eve taşınmış gibi hissedeceğim . Biliyorum. Olsun. Tanımış olmak bile yetti bence bana. Çünkü gidip görüşmek istemiyorum. Yakınında olmak istemiyorum. Sadece onu tanımış olmaktan gurur duyuyorum. Bir de ne zaman okuyuşumu ona benzetseler karnımda bir balon şişiyor. Gerçekten. Hoca çok çok önemli. Bana karanlık günlerimde Kur'an ı Kerim'in nurunu gösteren bir ışık oldu. Allah da onu sevsin. Öğretmenler. Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır deyip inşallah başka Fuat Sezgin okumalarına diyorum. Ha. Bir de bu kitap başlangıç için doğru bir kitap değil. En azından islam tarihi ile ilgili genel bilginiz yoksa. İki tane İslam Tarihi dersi aldım, yine aynı şekilde İslam Sanat tarihi dersi. Bunlarla en azından bahsettiği alimler, süreçler tanıdıktı, böyle olmasa çok zor bir okuma olurdu.