2026 6. kitabı
TÜLAY GÜZELER – FOSİL AĞACI Selam nasılsınız? Soğuk havalarda okuma hızım artıyor, siz de durumlar ne? Bu kitabı bugün bitirdim ve bekletmeden paylaşmak istedim. Okuması biter bitmez insanda bir şeyleri söyleme ihtiyacı uyandıran kitaplardan biri Fosil Ağacı. Sayfalar ilerledikçe derinleşen bir roman oldu. Psikolojik yönü güçlü, etkisi uzun süre kalıyor. Konunun merkezinde ise yalnızlık var. Konuşulmayan, paylaşılmayan ve zamanla içten içe insani bitiren bir yalnızlık. Saye bir onkoloji hemşiresi, hayatı sıradan ve kendisi oldukça yalnız. Her gününü bir diğer günün tekrarı gibi yaşamaya devam eder, ta ki evinde oda kiralamak isteyen başka bir kadınla yolu kesişene kadar. Saye' nin sessiz hayatı, Nini’nin gelişiyle birden değişmeye başlıyor. Nini, tuhaf ve esrarengiz biri, bu durum Saye 'yi başta rahatsız ediyor ama hayatına renk kattığı için ondan kopamıyor. Peki bu kesişme tesadüf mü yoksa bir seçim mi? Yazarın dili akıcı ve yalın. Olaydan çok iç hallere odaklanan bir anlatımı var. Ölüm, kayıp, kader ve tesadüfler, hayatın kaçınılmaz bir gerçeği gibi duruyor. Fosil Ağacı, okurken durup düşünmek isteyeceğiniz bir eser. İnsan hikayelerini okumayı sevenlere gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. Okumalısınız mutlaka, kitapla kalın Her Ay Okuyanlar Kulübü
Fosil AğacıTülay Güzeler · Yitik Ülke Yayınları · 20257 okunma