Kuteybe Taklan katliamından sonra bu kez 'Keş' ve 'Nesef' şehirlerine yönelir. Ve bu iki şehirde büyük bir işgalle ele geçirilir. Sırada ise Faryab halkı vardır. Faryab halkı korktuklarından teslim olmazlar. Bunun üzerine Kuteybe, bu şehrin tümüyle yakılmasını emreder ve şehir yakılır. Peki, bu sırada Neyzek' e ne olmuştur? Neyzek bu esnada Bazğış' da (Bağlan) savunma yapmak ve kuvvetlerini toplamak üzere kalesine çekilmiştir. Kuteybe ise ona ulaşmak amacıyla yine bölge halkını büyük bir kırımdan geçirir ve katliamlarına devam eder. Nihai olarak ise kaleye ulaşır ve kaleyi kuşatır. Kale iki ay boyunca şiddetli saldırılara uğrar ama teslim alınamaz. Bunun üzerine Kuteybe Muhammed b.Selim'i taktik bir yönelim olarak, güya görüşme yapmak üzere, Kaleye gönderir ve Neyzek görüşme yapılacağı bahanesiyle ikna edilir. Fakat bu tam anlamıyla bir kandırmacadır. Hemen N eyzek ve askerleri hapsedilir ve Haccac'ın ölüm emri ile de infazlar başlar. Önce Neyzek'in iki oğlunun (veya yiğenleri) satırla başları kesilir. Ardından Neyzek'in önünde iki genç boğazlahlır. Ve nihai olarak 700 Türk savaşçının tek tek kafaları kesilir ve derileri yüzülür. En son olarakta Kuteybe öldürülerek, kesilen başlar Haccac'a gönderilir. (Gündüz,126-27:1943)