·160 syf.····Okunma: 04 Ocak 2026 18:05 Albert Camus çok sevdiğim bir yazar. Yavaş yavaş kitaplarını tamamlamayı düşünüyorum ve Sisifos Söyleni’yi de bu sebeple aldım. Konusuna bile bakmadan direkt Albert Camus yazdığı için aldım.
Ben konusuna bakmamıştım ama size ilk konusunu anlatayım;
İntihar etmek doğru mudur, intihar edenler etmeyenlerden daha mı akıldır? Sorularına yanıt arıyor yazar. Ve tek bir felsefe sorunu vardır, o da intihardır diyor.
İntiharı savunan felsefecinin doğruyu söyleyip söylemediğini anlayabilirsiniz çünkü bunu eyleme dökerse görmüş olursunuz diyor.
Ara sıra konudan sapmış gibi oluyor tam ne alaka derken yazar konuya çok güzel bağlıyor.
Ben okurken felsefeyle alakalı bir sürü yeni terim öğrendim. Ayrıca yazara karşı gelip kitabın üzerine yazdığım düşüncelerimi kitabı biraz daha okuduktan sonra yazarla aynı fikire çevirdiğim de oldu tartışmaya devam ettiğim de. Benim için bir felsefecinin en önemli özelliklerinden biri tutarlı olmasıdır ve Camus’un bu kitabında tutarsızlık göremedim sadece kararsızlık yoğundu. Farklı farklı düşünceler verip doğrusunu okura bıraktığı da oldu kendi fikrini savunduğu da.
Benim kitabı sevmemin en büyük nedenlerinden biri zihnimi çalıştırıp yeni düşünceler geliştirmemi sağlaması oldu. Daha önce hiç üzerinde durmadığım konular hakkında çokça güzel fikirler ürettim. Bence kendinizi geliştirmek için okuyabilirsiniz. Felsefeye çok ilginiz yoksa sıkılmayacağınızın garantisini veremem ama bir felsefe okuruysanız çok beğeneceksiniz.