Erkeklere boyun eğmemelisin, yoksa onlar sana hükmetmeye başlar.
Sayfa 26·Kitabı okudu
Alıntı
6 +1'leme
9,2bin Gösterim
Boş feminist agizlaei bunlar
@evrimden feministlik demedim o ağız dedim
Boyun eğmek bazen kavga etmemek sanılıyor ama aslında yavaş yavaş kendinden vazgeçmek oluyo, önce sesin kısılır sonra sınırların silinir. Birine yer açmak başka, kendini küçültmek başka, çünkü insan küçüldükçe karşı taraf büyümez sadece cesaretlenir. Waris Dirie’nin sözü sert ama şefkatli, seni koruyan bir uyarı gibi, kimseye hükmetme demiyor, kimsenin seni yönetmesine izin verme diyor. En güzel direnç bağırmak değil, net durmak, hayır diyebilmek, kendi kalbini kendi elinde tutmak, çünkü özgürlük en çok küçük anlarda başlar.
Sexist bir cümle belki de, insanlara boyun eğmemeliyiz çünkü herkes potansiyel olaral boyun eğen birine hükmedebilir.
Her insan karşısındakine hükmetme istencine sahip bu cinsiyet ayırmaksızın böyle
kaybedenler kulubünde Mete'nin repliğidir: "Kadınlar, seni sen yapan özelliklere aşık olup, sonra senden o özellikleri almaya kalkıyorlar." taraflar kafalarındaki kurmuş oldukları rol modellere göre karşı tarafı şekillendirmeye çalışıyor bence, kadını erkeği yok, genel bir problem gibi sanki
Çok saçma bir cümle olmakla beraber düşüncenize katılmıyorum. Herşeyin eşitliğine dem vuruyorsunuz ( kadınlar) aynısını sizin için kullanacak olsak vereceğiniz tepkiyi tahmin bile edemiyorum.