2026 6. kitabı
Okunma: 27 Ocak 2026 22:49
Selamun aleyküm dostlar; Bir insan düşünün ki kalbi tertemiz, ama imtihanda, acıda, yoklukta en önde Bir fanı düşünün ki dünya varlığıyla anlamlı ama ibadette, Allah'tan korkmada en önde Bir peygamber düşünün ümmeti için ağlayan Bir baba düşünün bir tanesi dışında tüm evlatlarının ahiret yurduna göçüne şahit olan Bir yetim düşünün babadan yetim, anadan öksüz, deden yanlız kalmış, himayesinde kaldığının yokluğuyla sınanan Bir Peygamber ki o bir insan ki o bir baba, bir eş, bir evlat ki benzeri yok o ki Hz. Muhammed(s.a.v) İskender Pala okuyanlar bilir dili çok edebi kullanıp, anlatmak istediğini en akıcı haliyle anlatır. Daha önce abum abum Abum Rabum okumuş ve hayran kalmıştım kalemine. Bu sefer bülbül- gül sembolleri ile peygamber efendimizin hayatı roman şeklinde, daha önce yazılmamış bir tarzda yazılmıştır. Kitabın ilk sayfalarında bulunan Hz. Yusuf'u almak isteyen yaşlı nenenin "sen onu neyle alacaksın" diyenlere karşı elini kuşağına atarak " İşte bir kelep ip size;tam 99.999 ilmek, yaşlı gözlerimin emeği!.. " der. Biliyorum alamam onu ama en azından " O da Yusuf'a müşteriydi. " Desinler, onun talipliler listesine beni de alsınlar dedi. İskender Pala' nın da amacı odur siyer yazanların arasına girmektir. Ve kitabın da 99.999 kelimeden oluşması da ayriyeten beni etkileyen bir unsur oldu. Kitabın duygusal dili yer yer ağlatıp yer yer uzaklara dalmanıza sebep olabilir. Ve sanki Peygamberi daha önce gördünüz de onun için bu özlemi hissediyorsunuz sanabilirsiniz. Zira ben sandım . Kitap, tarihsel akışı bozmadan ve belli bir düzene göre yazılmış, Kırk bölümden oluşmuş bu kırk bölümde de bülbülün peygamber efendimize yazılmış şarkıları seslendiriyor sembolik olarak. Her bölüm birine ithaf edilerek ve ondan söz edilerek ayrılmış. Neresinden bakarsanız ciddi bir emek, ciddi bir gönül ve yürek var bu harika eserde. Okutan Rabbime şükürler olsun. Denk getirene hamdolsun. Ve sen ey İki cihan güzeli, gül kokulu Peygamber, ümmetinin teminatı, yüreklerin en temizi salât ve selam sana olsun. Tüm güzel sözler sana, tüm temiz ezgiler sana olsun İskender Pala Hz. Muhammed (sav) için Bülbülün Kırk Şarkısı
Hz. Muhammed (sav) için Bülbülün Kırk Şarkısıİskender Pala · Kapı Yayınları · 202413,5bin okunma