Eğitici bir kitap demekle beraber evet yer yer sıkıcı oldugunu da itiraf etmem gerek. Ben sonunda hazinenin mısırda gömülü şekilde cikmayisini mısırda kişisel menkibesini takip etmeyen adam sayesinde aslinda karakterimizin hazineyi kazanmasını sevdim. Ama açıkçası ben hazineyi hep bir metefor gibi düşünmüştüm. Hazine aslinda altin degil ortada hic altin çıkmayacak hazine o altini yaratabilmek mertebesine erişmek olacak sanıyordum. Fiziksel bir hazine klasik bir son yarattı. bu da biraz tum kitabi tümüyle incelediğimizde masal dememe yol açtı. Yazarin kişisel menkibe dedigi şeyin kader oldugu ve kitap boyunca kaderinin peşinden git demesi üzerine kurulu. Ama tuhaftır ki kader bizde tanimi oldukca karmaşık bir kelime. Kaderi biz mi belirleriz yoksa belirlenen kader uzerine mi yaşarız gibi bir türlü sonuca varamayan tartışmalara sahibiz. Ve yazar bize tum kitap boyunca yaşamınız boyunca size iletilen mesajlara dikkat edin diyor. Evrende hic bir şeyin bosa olmadığı aslinda bir cok seyde anlam olduğundan bahsediyor. Bol bol geleceğiniz yer yer nasihatler alacağınız bir kitap