, bir kitap okudu
2026 16. kitabı
Melda Davran
8.1/10 · 42 okunma
Gizem Demircan
Kadınlarla ilgili bir gönderi paylaştığım zaman beğenip beğeniyi geri çekme olayı çok oluyor. Kadınlardan bu kadar korkmayın. :) Bu kitapta adı geçen, paylaştığım ve paylaşmadığım (birkaç kişi dışında) bütün kadınlarla gurur duyuyorum. Canımsınız. 🫶🏻
Gizem Demircan
Kitabın içinde geçen bazı kıymetli kişiler hatırına 6 puan veriyorum. Zira ben bile yazsam daha kapsamlı ve daha güzel bir eser ortaya çıkarırdım. Her kişiye en fazla bir, bilemediniz iki sayfa ayrılmış. Buna biyografi denemez; ancak kısa bilgi diyebiliriz. Üstelik verilen bilgiler de popüler internet kaynaklarının ötesine geçmiyor. Kitabı alırken incelememiştim; adı ilgimi çektiği için satın almıştım ama aradığımı bulamadım. :”)
Gizem Demircan
“İstediler, hayal ettiler, çalışıp mücadele verdiler ve haklarını aradılar. Onlara ’sivri’ de dendi, ’asi’ de, ’isyankâr’ da. Taştan aşk, yokluktan varlık, hastalıktan sanat, haksızlıktan hak ve özgürlük çıkardılar. Yaşam sevinci, kararlılık, tutku ve cesaret ortak noktaları oldu. Şarkıdaki gibi kendi yollarından bir an olsun vazgeçmediler. Hepsi ama hepsi de içlerindeki ’gücü’ ilk hissettiklerinde daha çocuktular. Kadın olmanın, cinsiyetin de ötesinde ’insan’ olabilmenin mücadelesini verdiler.” (s. 12)
meraPa.. kitaPı pEdEfEden miĞ okudunuz acabaĞ? 🥹
Gizem Demircan
pEdEfE değil maalesef ama çok istiyorsanız pEdEfEsini çıkarabilirim. Çıkarmak çok zorlamayacaktır. 🥹