2026 10. kitabı
Herkese merhabalar bugün Asya kitabını inceleyeceğiz. Konusundan bahsedersek Asya üniversitede yaptığı bir hata sonucunda sevgilisinden hamile kalır. Sevgilisi ise bir açıklama yapmadan onu terk eder ve gidip başkasıyla nişanlanır. Asyanın ailesi bunu öğrendiğinde onu öldürmek isterler. O sırada tesadüfen orada bulunan Ömer Asaf bu olaya şahit olur ve Asya'yı kurtarmak için onunla evlenmek istediğini söyler. Ömer Asaf ise o gün gittiği doktor kontrolünde doktor ona çocuğunun olma ihtimalinin çok düşük olduğunu söyler. Bu haberle birlikte Ömer Asaf biriyle evlenmekten vazgeçer. Çünkü evleneceği kişinin çocuk sahibi olma hakkını elinden aldığını düşünür. Asya'nın canının tehlikede olduğunu gördüğünde ise onu kurtarmak için evlenmeye karar verir. Bu şekilde evlenen karakterlerimiz zaman geçtikçe birbirlerine ısınmaya başlarlar. Ömer Asaf'ın Asya'dan bebeğini sağlıkla büyütmesinden başka istediği hiçbir şey yoktur. Asya ise karnındaki bebeğini büyütürken bir yandanda Ömer Asaf'ın merhameti ve sevgisi ile kırık kalbi iyileşir. Aralarındaki merhamet ve sevgi zamanla aşka dönüşür. Kitapta en sevdiğim şeylerden birisi Ömer Asaf'ın Asya'yı, kendi ailesi dahil mahalledekiler ve Asya'nın ailesi olmak üzere hiç kimseye karşı ezdirmemesiydi. Ne olursa olsun her zaman Asya'nın yanında durdu. Asya'nın bebeği büyüdükçe onu kendi bebeği gibi sevdi ve korudu. Hata olarak nitelendirebileceğim hiçbir davranışını görmedim. Bu çoğu kitapta rastlamadığım bir şey. Asya ise gerçek aşkın ne olduğunu Ömer Asaf sayesinde tatmış oldu. Uzun zamandır okuduğum ve en beğendiğim çiftlerden biri oldular kesinlikle. Bu şekilde çok beğendiğim bir kitap oldu ve hiç sıkılmadan hemen okuyup bitirdim. Okumak isteyenlere tavsiye edebileceğim bir kitap. Asya Meryem Soylu
AsyaMeryem Soylu · Parola Yayınları · 2024165 okunma