Öncelikle çok hızlı okunan bir kitap. Sizi içine çekiyor, okurken bazı yerlerde çok güldüm, bazı yerlerde çok ağladım, bazı yerlerde ana karakterlerin tatlı tatlı yakınlaşmalarını okuduğumda şapşallaştım(böyle söz var mı bilmiyorum), ama bazı "insanlar" da asabımı çok bozdu.
Mesela Neriman hanım gibi. Kitabın içine girip saçını başını yolmamak için zor dayandım. Hele Oya var ya Oya. Gözlerini oymamak için kendimle baya bir savaştım. Kız ne yüzsüz biri, kapıdan kovuyorsun, bacadan girmeye çalışıyor, baya rezil bir insan.
Maalesef kitapın evrenine gidemiyorum. Hâlâ Asya'nın Neriman hanımı nasıl affettiğini de anlamış değilim, keşke affetmeseydi, en azından çocuğuna söylediği küfürler ve hakaretler için. Ama mutlu sonda illaki affetmek, barışmak oluyor maalesef. Ben kinli biriyim arkadaşlar, herkesi kolay kolay affetmem.
Biraz da güzelliklerden konuşalım. Mesela Ömer Asaf♡. Sen nasıl bir kalbe sahipsin oğlum. Asya'nın karnında başkasının çocuğunu taşımasına rağmen o ölmesin diye onunla evlenen Ömer Asaf. Evlendiğinden beri hep başkasının çocuğunu kendi oğlu gibi kabul edip seven Ömer Asaf. Asya'ya bu dünyada cenneti yaşatan Ömer Asaf.
Allahın adaleti hep yerini bulur. Doktorlar Ömer Asaf'ın hiç bir zaman çocuğu olmayacak demişdiler ama Asya'yla evlendikden 5 yıl sonra bir mucize yaşanması çok güzeldi çok duygulandım.
Kitabı baya çok beğendim, çok akıcı, çok duygulandıran çok güzel kitap. Herkese öneririm. İçinde smut yok.