Asya üniversite'de eczacılık okuyan gencecik kızımız. Aşık olduğu adamın bu hayatta yaptığı en büyük hatası olduğunu çok acı bir şekilde öğrendi. Bir tren rayında abisi ve babasının, kendisi hakkında verdiği infaz kararını boynu bükük karnında masum bir can ile bekliyordu. Ta ki Ömer Asaf gelene kadar.
Ömer Asaf herkes tarafından doğruluğu ve edebi ile bilenen bir gencti. Baba mesleğini sürdürüp, yıllardır aynı mahalle de marangozculuğu devam ettiriyordu. Maddi durumları epeyce iyiydi. O gün daha önce yaptırdığı tahlillerden sonra asla baba olamayacağını öğrenmişti. Ne zaman kendi ile başbaşa kalmak isterse gelirdi tren garına. Gecenin karanlığında kimsenin olmayacağı bir saatte rayların üzerinde ki komşularını görünce ne olduğunu ilk başta anlamamıştı. Asya'yı iki gözü iki çeşme haliyle görünce kayıtsız kalamadı. Mahallede Ömer Asaf'ta dahil hiç kimse sevmezdi Asya'nın ailesini. Hiç acımadan Asya'ya ve karnında ki masuma kıymalarına izin veremezdi. Ben evleneceğim dedi.
Sonrasında olaylar elbette ki bitmedi. Yalanlar üzerine kurulan hayatlar, aldatılan kandırılmış bir kadın, iftiralar, kaynana terörü, evli bir adama yapışmaya çalışan komşu kızı of neler neler Ama bunca olumsuzluk bunca kaosun içinde Ömer Asaf ve Asya'nın kalbinde minik minik filizlenip yeşermeye başlayan o saf aşka engel olamadı. Onların aşklarını okumak o kadar keyifliydi ki Her bir karakter öyle güzel kaleme alınıp yazılmış ki.Kitabın sonunda ki sürpriz beni o kadar sevindirdi ki. Kesinlikle ikisi de böyle bir sonu haketmislerdi Ben kitabı çok severek okudum isterim ki siz de okuyun Tavsiyemdir.