Ekim 2024
Parola Yayınları
Sıralamalar

2024 105. kitabı
Okunma: 05 Aralık 2024 04:51
Selammm Canımlar Daha önce Wattpad üzerinden okuduğum bir kitapla geldim sizlere bugün. İlk okuduğumda da erkek karaktere hayran kalmıştım, şimdi yine aynı hayranlıkla okuyup bitirdim. Yıllar
·464 syf.·
2025 18. kitabı
Yazarın diğer kitaplarını da okudum. Bu hikayedeki Ömer karakteri gölgenin güneşinde olan Leyla’nın ikizi. Ve bu kitapta Leyla’nın görevinden hemen önceki süreci anlatıyor. Ömer o kadar mükemmel bir erkek karakter ki kesinlikle çok sevdim. Her eve lazım. Asya ile aralarındaki diyalog Asya’ya sahip çıkışı ve o sevginin oluşma süreci o kadar güzeldi ki gerçekten çok beğendim. Kitaba dair en sevmediğim şey yazım tarzıydı. Yani ilahi bir bakış açısıyla yazılmış ama çok sevemedim hem her iki karakterin de gözünden anlatılmış ama bunlar o kadar karışık ki ve o kadar fazla temenni ile yazılmış ki çok garipsedim ve okurken beni gerçekten çok rahatsız etti.
Kitap Yorumu
Puan vermedi
Asya, Eczacılık bölümünde okumaktadır. Bora ile bir ilişki yaşayıp birlikte okulda sonra Bora tarafından terk edilir.Ayrılığın sebebini pek de anlam veremeyen Asya bir süre sonra hamile olduğunu öğrenir.Asya’yı bu durum oldukça sarsar.Durumu öğrenen ailesi tarafından öldürülmek istenmektedir.Babası ve abisi tarafından ölümün eşiğine getirilen Asya,tren garında kaderine doğru giderken hayatının değişeceğine dair hiçbir fikri yoktur. Ömer Asaf Keskin, öğrendiği sarsıcı haber sonucu nereye gittiğini bilmeden kendini tren garında bulur.Oraya giderken Asya ve bebeğinin hayatına sihirli bir dokunuş yapacağını hiç tahmin etmez.Asya’nın canını kurtarmak için yaptıkları evlilik hem Asya’nın hemde Ömer Asaf’ın hayallerinin çok çok üstündedir. Yazarın kaleminden ilk kez okuma yaptım ve kurgunun sürükleyiciliği yazarın alıcı dili kitabı bir solukta okumamı sağladı.Okurken adeta kurgunun içine çekildim ve o Asya’nın tren garında rayların üstündeki kısımda o hüznü kalpten hissettim.Sizlere de şimdidem keyifli okumalar dilerim.Yazarın kalemi daim olsun.
2025 98. kitabı
Ben çok şanssız bir kadindim. Hem de çok şanslı olduğunu sanan şanssız bir kadın."Başını geriye çekip kocasının açık kahverengi gözlerine baktı. "Ama şimdi düşününce her şey seninle
2024 67. kitabı
Asya üniversite'de eczacılık okuyan gencecik kızımız. Aşık olduğu adamın bu hayatta yaptığı en büyük hatası olduğunu çok acı bir şekilde öğrendi. Bir tren rayında abisi ve babasının, kendisi hakkında verdiği infaz kararını boynu bükük karnında masum bir can ile bekliyordu. Ta ki Ömer Asaf gelene kadar. Ömer Asaf herkes tarafından doğruluğu ve edebi ile bilenen bir gencti. Baba mesleğini sürdürüp, yıllardır aynı mahalle de marangozculuğu devam ettiriyordu. Maddi durumları epeyce iyiydi. O gün daha önce yaptırdığı tahlillerden sonra asla baba olamayacağını öğrenmişti. Ne zaman kendi ile başbaşa kalmak isterse gelirdi tren garına. Gecenin karanlığında kimsenin olmayacağı bir saatte rayların üzerinde ki komşularını görünce ne olduğunu ilk başta anlamamıştı. Asya'yı iki gözü iki çeşme haliyle görünce kayıtsız kalamadı. Mahallede Ömer Asaf'ta dahil hiç kimse sevmezdi Asya'nın ailesini. Hiç acımadan Asya'ya ve karnında ki masuma kıymalarına izin veremezdi. Ben evleneceğim dedi. Sonrasında olaylar elbette ki bitmedi. Yalanlar üzerine kurulan hayatlar, aldatılan kandırılmış bir kadın, iftiralar, kaynana terörü, evli bir adama yapışmaya çalışan komşu kızı of neler neler Ama bunca olumsuzluk bunca kaosun içinde Ömer Asaf ve Asya'nın kalbinde minik minik filizlenip yeşermeye başlayan o saf aşka engel olamadı. Onların aşklarını okumak o kadar keyifliydi ki Her bir karakter öyle güzel kaleme alınıp yazılmış ki.Kitabın sonunda ki sürpriz beni o kadar sevindirdi ki. Kesinlikle ikisi de böyle bir sonu haketmislerdi Ben kitabı çok severek okudum isterim ki siz de okuyun Tavsiyemdir.
·464 syf.·
2026 13. kitabı
Öncelikle çok hızlı okunan bir kitap. Sizi içine çekiyor, okurken bazı yerlerde çok güldüm, bazı yerlerde çok ağladım, bazı yerlerde ana karakterlerin tatlı tatlı yakınlaşmalarını okuduğumda şapşallaştım(böyle söz var mı bilmiyorum), ama bazı "insanlar" da asabımı çok bozdu. Mesela Neriman hanım gibi. Kitabın içine girip saçını başını yolmamak için zor dayandım. Hele Oya var ya Oya. Gözlerini oymamak için kendimle baya bir savaştım. Kız ne yüzsüz biri, kapıdan kovuyorsun, bacadan girmeye çalışıyor, baya rezil bir insan. Maalesef kitapın evrenine gidemiyorum. Hâlâ Asya'nın Neriman hanımı nasıl affettiğini de anlamış değilim, keşke affetmeseydi, en azından çocuğuna söylediği küfürler ve hakaretler için. Ama mutlu sonda illaki affetmek, barışmak oluyor maalesef. Ben kinli biriyim arkadaşlar, herkesi kolay kolay affetmem. Biraz da güzelliklerden konuşalım. Mesela Ömer Asaf♡. Sen nasıl bir kalbe sahipsin oğlum. Asya'nın karnında başkasının çocuğunu taşımasına rağmen o ölmesin diye onunla evlenen Ömer Asaf. Evlendiğinden beri hep başkasının çocuğunu kendi oğlu gibi kabul edip seven Ömer Asaf. Asya'ya bu dünyada cenneti yaşatan Ömer Asaf. Allahın adaleti hep yerini bulur. Doktorlar Ömer Asaf'ın hiç bir zaman çocuğu olmayacak demişdiler ama Asya'yla evlendikden 5 yıl sonra bir mucize yaşanması çok güzeldi çok duygulandım. Kitabı baya çok beğendim, çok akıcı, çok duygulandıran çok güzel kitap. Herkese öneririm. İçinde smut yok.
Puan vermedi·464 syf.·
2025 2. kitabı
Kitabı okurken aklıma Al yazmalım geldi o yüzden şimdi soruyorum. Sevgi neydi?
2025 18. kitabı
“Hayatta hep en çok güvendiğim yerden kırılırız. En çok inandığımız anda bozguna uğrarız. Var olduğuna inandığımız her şey bir bir yok olurken fark ederiz aslında olmadıklarını.” “Çaresizliğin
2024 188. kitabı
Okunma: 23 Aralık 2024 18:23
Daha öncede kalemini okuduğum yazarın yeni çıkan ve benim çok kısa sürede okuduğum Asya kitabıyla geldim bugün. İçeriğinin dolu olması, ailenin, sevginin, sıcaklığın, hayata sıkı sıkıya tutunmanın,
2025 2. kitabı
Okunma: 12 Ocak 2025 19:18
Herkese Merhaba…. Bu gün sizlere Asya kitabıyla geldim. Meryem Soylu kalemine hayran olduğum ve çıkardığı bütün kitapları tereddütsüz aldığım bir yazar. Bu kitaba da büyük bir beklentiyle başladım.
Alıntı