Artık kalıcı ileti
Arapçamı geliştirmek için bir kaynak arıyorum, önerebileceğiniz bir kaynak var mı? (Kaynak önerilerinin tamamı yorumlarda var…;)
3.367 Gösterim
Altay Cem Meriç'in önerdiği kitapları tavsiye edebilirim hocam, Silsiletü'l-Lisan: Dil öğrenimine başlangıç için en çok vurguladığı seridir. El-Arabiyyetü Beyne Yedeyk: Modern Arapça için sıkça tavsiye ettiği bir diğer kapsamlı settir. Kavaidü'l-Müşeccia: Sarf ve Nahiv (dil bilgisi) konularını pekiştirmek için önerdiği bir seridir. Durusu'l-Luğati'l-Arabiyye: (Medine Kitapları olarak da bilinir) Klasik ve sağlam bir temel için listesinde yer alır. Hadis metinleri vs
Sezgin YILMAZSezgin YILMAZ 🙏☺️
Bu yorum görüntülenemiyor
Medrese usulü emsile dersi aldım kardeşim bu nedenle başlangıç olarak tavsiye ederim sonrasında Nahiv bilgisi alırsın. Arapça destek alacağın eserler; Arapçayı Öğreten KitapArapçayı Öğreten Kitap Arapça Dil Bilgisini En Kolay Öğreten Kitap NahivArapça Dil Bilgisini En Kolay Öğreten Kitap Nahiv Miftâhu'l-UlûmMiftâhu'l-Ulûm Çok faydalilar. Ayrıca whatsarapp platformu var. Senin için takipte kalayım ücretsiz online arapça eğitimi alıyorsun. Boylelikle hem konuşma, hem yazma hem de gramer bilgin artıyor. Allah'ın izniyle kurları var. 2'inci kur bittikten sonra Kur'anı Kerim'i yuzunden anlamak için epey yol katetmis oluyorsun.
sultan
Ooo teşekkür ederim ablacığım Arapçayı öğreten kitap listemde vardı diğerlerini de bakacağım. Ayrıca kurs içinde teşekkür ederim, beklemedeyim☺️🙈
sultan
Lise yıllarımda (imam hatip mezunuyum) Arapça hikaye kitapları okurken çeviri yapabilecek kadar ilerletmiştim ama son iki senedir Arapçaya hiç bakmadım… :(
sultan
Gönderide çok fazla kaydetme olduğu için silmek istemedim, burada kalsin. Hatta ben bunu seriye dönüştürüp diğer diller içinde yapacağım… Arapça Öğrenme Kaynaklar 1-Beyne Yedeyk Serisi (video anlatımlı) 2-Akdem Yayınları- Mihtaful Arabiyye serisi (video anlatımlı) 3-El-Kavâidü’l-Müşeccia (Nahiv:dil bilgisi) (video anlatımlı) 4-YDS Arapça Kitapları 5-AKDEM Yayınları A1–A2 Seviye Arapça Hikâye Kitapları 6-Arapçayı Öğreten Kitap – Mehmet Maksutoğlu (video anlatımlı) Sıfırdan başlayanlar için, Arapçayı öğreten kitap iyi bir tercih olabilir. Zaten video sayısı az, sonrasında da beyne yedeyk serisi ile devam edilebilir. Beyne Yedeyk serisi herkese hitap etmiyormuş, bu nedenle yeni bir önerimiz daha var.Mihtaful Arabiyye, açıkçası bende biraz baktım ve video çeşitliliği sebebiyle sanırım Akdem yayınlarından gideceğim. Tabii süreç içerisinde her şey netleşir. Dil bilgisinde de Marmara Üniversitesi Yayınlarının kitabını önerdiler, El-Kavâidü’l-Müşeccia, tabii başlangıçta önceliğiniz dil bilgisi değil kelime bilgisi olsun. Hikaye kitapları da bu konuda çok iyi, Akdem yayınları favorim. En sonda ben yds kitaplarına bakacağım, bu biraz kişiye göre değişir ama ben akamedik olarak biraz daha gelişmiş olsun istiyorum. Şuan icin bu kadar yine tavsiye oldukça düzenlerim ı nşaAllah😊
sultan
Kimse yazmadı ama benim sonradan aklıma gelen bir yayinevi daha var. Akdem yayınları. A1-A2 seviye Arapça hikaye kitapları okul kütüphanemizde vardı. Öğle aralarında oradan çeviri yapardik. Bu da benden tavsiye olsun ☺️
Merhaba, Salih Zeki keş'in arapça öğrenimi kanalı kademe kademe ilerliyor , beraberinde kitap-el esas dan ödevler veriyor aynı zamanda metin okumalarıda dahil, yanında dilbilgisi nahiv için Cihad subaşı'ndan istifa ederseniz kısa sürede akademik seviyede pratik bir Arapça öğrenmiş olacaksınız.. yaşandı 😊
sultan
Aaa çok güzel bir programmış bu… Tamamdır listeye ekliyorum çok çok teşekkürler ☺️