, bir kitap okudu
2026 17. kitabı
Küçük İskender
8/10 · 342 okunma
Gizem Demircan
Bu adamın metaforları gerçekten çok sağlam ve harika… Zaman geçtikçe seni daha çok sevmeye başladım Küçük İskender. :”)
Gizem Demircan
“Asla bir romancı olarak tanınmayacağım. Akıllarına bile gelmeyeceğim. Çünkü ben akılları rahatsız edecek kadar sahici yaşayabildim. Bir şair olarak anılacağım da kuşkulu aslında; yazarken imla kurallarına dikkat edecek kadar ayıksam da Nâzım’ın ya da Edip‘in olduğu bir ülkede kim profesyonel ve utangaç bir serseriye, üstelik bir ibneye şair diyebilecek kadar cesur ki?! Ben bile korkak sayılabilirim bu meselede.” (s. 38)
Yıllar evvel İskender'i kitap fuarında görmüştüm. Tabii tanımıyordum ve o zaman tuhaf gelmişti bana.
Gizem Demircan
Emre orada gördüğünüz için tanımasanız da bir alsaydınız ya. :D
Küçük İskender çok okunan bir yazar burda Gizem. Ben sadece Galileo'nun Pergeli okudum. Felsefe ve Marksist okumalarım izin verirse devam etmek istiyorum aslında..
Gizem Demircan
Evet çok okunan bir yazar ama erotik/pornografik içerikli kitapları okumayı çok sevmediğim için mesafeliydim kendisine. Ancak okudukça metaforlarının ne kadar sağlam olduğunu görüyorum ve kısacık cümlelerinde bile altındaki anlamları fark etmek veya keşfetmek insana zevk veriyor. Çok fazla kitabı var ve sadece birkaç tanesini okuyabildim, keyfini çıkara çıkara okumalarıma devam etmeyi düşünüyorum. Umarım okumaya devam edersiniz. :”)