Aralık 2012
Sel Yayınları

Okuma Yaş Sınırı Olması Gereken Bir Kitap
·282 syf.·
2026 35. kitabı
Küçük İskender eserlerini okumak isterseniz eğer önce bir hayatına göz atın öyle okuyun eserlerini... İt Cazı herkesin alıp okumak isteyeceği bir eser olduğunu düşünmüyorum...argo ve +18 cümlelerin yoğun olduğu bir yeraltı edebiyatı eserine kayıyor sanki..... Şiirleri seçerken yazardan iyi bir süzgeç şart... keyifli okumalar...
·282 syf.·
2017 36. kitabı
Büyük bir ümit, büyük bir heyecan ve büyük bir darbe... Ne dememi bekliyorsunuz ki bu kitap hakkında? Aldığıma bin pişman oldum. Okuduktan sonra baltalayıp, parçalayarak yakacaktım ama içim el vermedi. Bir insan bu kadar mı gereksiz yazar? Hadi, güzel bir şey anlatsa neyse! Daha ne anlattığını bile anlamadım. O kadar ki berbattı. Şiir mi, olabilir? Deneme mi, olabilir? Porno mu, olabilir? Her şey olabilir ama keşke benim okuduklarım arasında olmasaydı! Bu kadar düşük puanı daha önce hiç bir kitaba vermedim. Ama bu kadar da olmaz ya! Hani merdiven altı derler ya, işte bu da yatak altı versiyonu. Türk şiirine hayırlı uğurlu olsun demekten başka bir şey bulamıyorum. Umarım bu kitap gözünüzün önünden bile geçmemiştir. Bu kitabı okumayın! Başka bir kitap için: iyi okumalar...
Siyaset
2021 46. kitabı
Okunma: 23 Eylül 2021 09:53
Küçük İskender'in okuduğum en sevdiğim eseri oldu. Tarzı undergrand zaten... Bu tarz kitapları sevenler için harika bir kitap. Yeraltı edebiyatı denilince akla gelen ilk isim olarak muhteşem eserini herkese tavsiye ederim.
İt Cazı
2020 142. kitabı
Merhaba... Bugün hayatında bir değişiklik yap ve ne kadar yıpratıcı olduğuna karar ver istedim; o nedenle oturup yazdım tüm bunları; yoksa gecenin dördü; hepiniz uyuyorsunuz; bu ülkede hep gecenin dördü; herkes uyuyor. Ben ayaktayım. Elimde bir bıçak var ve kendimi mi yaralayayım, kendimle aramdaki coğrafyayı mı keseyim, kendimle aramdaki anlayış biçimlerini mi doğrayayım, karar veremiyorum. Çok salakça, farkındayım. Gülüyorum. Bıçakta gülüyor buna. Memlekette gülüyor. Doktorum da gülüyor. Arkadaşlarım da gülüyor. Gülmeyi artık bir kusmaya dönüştürüyoruz.
2017 6. kitabı
Hoşlandığım kadına vermiştim. Gitti güzelim kitap. Bu 150 karakter olayını sevmedim arkadaş. Ananas ananas ananas ananas ananas ananas ananas ananas ananas
2019 15. kitabı
Ne zor okudum ben şunu. Deyim yerindeyse kan geldi gözlerimden .Zaten şiir bana göre birşey değildi bu post-modern şiir kavramıysa yakınına yaklaşmamam gereken birşeymiş. Diğerinde gene bir duygu var. Kafiyenin verdiği bir uyum vardı. Derine giremese de az çok yaklaşıyorsun şairin anlatmak istediğine... Burda o yok. Sürekli negatif buğulu puslu bir hava hakim. Umutsuzluk, insanoğlunun karanlık tarafları, hayatın acımasızlığı vurgulanıyor SANIRIM!!! Yani benim az çok anlayabildiğim bunlardı. Bir daldan dala atlayan yazım tarzı bu post-modern şiir olayı bir daha açılmamak üzere kapandı benim için.
İt CazıKüçük İskender · Sel Yayınları · 2012342 okunma
Puan vermedi·%42 (120/282 syf.)
Yıllar önce aldığımda 120 sayfa okuyup yarım bırakmıştım, şimdi grupla okumaya karar verdik fakat yıllar önce 120 sayfa nasıl okumuşum deyip 20li sayfalarda bıraktım elimden. Diğer kitapları da böyle midir bilmem, bilmeden de yargılamak istemem ama beni çok rahatsız etti. Bir daha herhangi bir kitabını elime almaya çekinirim açıkçası.
Puan vermedi·%17 (50/282 syf.)·
Kitabı bırakmakla iyi mı yapmış olucam bilmiyorum. Ama daha fazla bu iğrenç kelimeleri okumak istemiyorum. Beğenenler nereyi beğendi acaba en güzel dedikleri yeri merak ediyorum doğrusu..
2019 558. kitabı
Küçük İskender internetten tanıdığım bir yazardı. Okuduğum ilk kitabıydı ve içerisinde çok özgün yazılar vardı. Bazı yazılar gerçekten çok güzeldi ama bazılarında gerçekten çok sıkıldım, belki de bana hitap etmedi. Farklı cinsel tercihleri olanların daha çok beğeneceği bir kitap olduğunu düşünüyorum. Kitabın sonundaki telefon sapığı ise kitabı eğlenceyle bitirmeme neden oldu. İlginizi çekiyorsa okuyabilirsiniz ama okurken internette gördüğümüz Küçük İskender etiketli yazılardan oluşan bir kitap beklememenizi tavsiye ederim.
2023 78. kitabı
Okunma: 26 Aralık 2023 16:41
özel bir insan, özel bir kalem. küçük iskender denince bakıp düşünmeden okurum kitaplarını, her eserinde olduğu gibi bunun da absürt bir büyüleyiciliği var

Küçük İskenderYazar · 76 kitap
Asıl adı Derman İskender Över. Grafik sanatçısı Derman Över’in oğludur. Kabataş Erkek Lisesi'nden mezundur. Beş yıl İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, ardından da üç yıl İÜ Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünde devam ettiği yüksek öğrenimini tamamlamadı. Tezgâhtarlık, düzeltmenlik, sokaklarda kartpostal satıcılığı, seslendirme, televizyon için skeç ve senaryo yazarlığı, fotoroman oyunculuğu, reklam ajansında kostümcülük, mizah dergilerinde köşe yazarlığı, resepsiyon memurluğu, barmenlik, meyhane işletmeciliği, erotik dergilerde köşe yazarlığı, televizyonda şiir programları, barlarda sanat söyleşileri, radyolarda programcılık, şarkı sözü yazarlığı gibi çok çeşitli işler yaptı. İlk şiiri Milliyet Sanat’ta İskender Över imzasıyla yayımlandı. Şiir ve yazıları, 1986’dan itibaren Adam Sanat, Gösteri, Şiir Atı Öküz, Deli, Sombahar gibi dergilerde yer aldı ve 'Marjinal şair' olarak tanınmaya başladı. 1980’lerde yazılan şiirin içinde ayrıksı kişiliğiyle paralel bir şiir koydu ortaya. Erotik şiirleriyle tanındı. Başta, sözcük oyunlarından şiirini arındırarak sözcüklerin arka planını ön plana çıkaran bir tutum sergiledi. Olduğu gibi görünmekten yana olduğunu vurgulayarak “naif yani çocuk diliyle pat diye söylemekten” yana şiirler yazdı. Şiiri, çizgisini, modern çağa yönelttiği eleştirilerle, uyumsuzluğu ve aykırılığı ile belirledi. Bütün yazı ve şiirlerinde yerleşik ahlâksal değerleri sorguladı. Kimi Avrupa ülkelerinde çıkan antolojilerde şiirleri basıldı. Kanada'da yayımlanan Descant adlı edebiyat dergisinin Türkiye özel sayısında, ABD'de ise Murat Nemet Nejat'ın 'eda' kavramında yoğunlaştığı Türk şairlerinden çeviri antolojisinde kendine yer buldu. 2000 yılında İtalya'da düzenlenen Avrupalı Genç Şairler Yarışması'nda (La Giovane Poesia D'europa Nel 1999) ilk ona girdi ve bu şairlerle birlikte kitaplaştırıldı. Yine aynı yıl Orhon Murat Arıburnu Ödülleri'nde Bir Çift Siyah Deri Eldiven adlı şiir kitabıyla birincilik alarak ödüllendirildi. 2001 yılında Almanya'da, 2002'de de Hollanda'nın çeşitli şehirlerindeki etkinliklerde konuşmacı olarak ve şiir performanslarıyla yeraldı. 2003 yılında Berlin'de düzenlenen İlk Türkiyeli Eşcinseller Kongresi'nde bu konudaki dekleresini okudu. 2004'te Newyork'ta ve Kuzey Carolania'da üniversitelerde konuşma yaptı ve tek kişilik okuma gecelerine konuk oldu. Bir dönem seslendirme, senaristlik, radyo programcılığı, şiir matineleri de yapan Küçük İskender, içlerinde Ağır Roman ve O Şimdi Asker'in de bulunduğu beş filmde de oyuncu olarak rol alan sanatçı, kanser tedavisi gördüğü hastanede 3 Temmuz 2019'da 55 yaşında hayatını kaybetmiştir. ESERLERİ: Şiir: Gözlerim Sığmıyor Yüzüme (1988), Erotika (1991), Yirmi5 April (1994), Periler Ölürken Özür Diler (1994), Güzel Annemin Hayal Gücü (1996), Suzidilâra (1996), Ciddiye Alındığım Kara Parçaları (1997), Papağana Silah Çekme (1998), Gözyaşlarım Nal Sesleri (1999), Cehenneme Gitme Yöntemleri (1999), Bahname (2000), İpucu Bırakma Sanatı (2000), Bir Çift Siyah Deri Eldiven (2001), Klarnet (2001), Çürük Et Deposu (2001), Bir Nedeni Yok Yalnızca Öptüm (2002), Siyah Beyaz Denizatları (Toplu Şiirleri 1, 2003), Insectiside (2003), Bir Daha Bana Benzeme Angel! (2004), Dicle ile Fırat (2004), Çok Ayıp Bir Şey Mutluluk (seçme şiirler, 2004), İskender’i Ben Öldürmedim (2005), Karanlıkta Herkes Biraz Zencidir (2006). Deneme: 666 (1994), Şiirli Değnek (1995), Pop H’art (1997), Eski Kral Deposu (2002), Made in Hell (2001), Eflatun Sufleler (2002), Rimbaud’ya Akıl Notları (2004), Ortadoğa Hapishanesi (seçme yazılar, 2004), Burç Hikâyeleri (2005). Hikâye: Dedem Beni Korkuttu Hikâyeleri (1992), İkizler Burcu Hikâyeleri (1993), Belden Aşağı Aşk Hikâyeleri (1996), The Kırmızı Başlıklı İstasyon Şefi (1996), Alp Ağrısı (2000), Balık Burcu Hikâyeleri (2000). Günce: Cangüncem 1984-1993 (1996). Roman: Flu’es (1998), Zatülcenp (2000). Derleme: Aşk Şiirleri Kolonisi (2003).