2025 121. kitabı
Okunma: 28 Ağustos 2025 19:30
William Shakespeare’in komedi unsurları da içeren kısa bir oyunudur. Ben Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’nın 13.basımından okudum. Klasikleri bu yayınevinden okumayı seviyorum. Hele ki Shakespeare çevirisini bilmediğim bir yayınevinden okumak istemem. Bu konuda çevirinin yanı sıra oyuna ve oyunun yazıldığı döneme dair bilgiler veren önsöz de beni mutlu ediyor. Bu kitabın önsözünde Özdemir Nutku, oyunun hangi tarihte yazıldığının net olmadığını ancak tahminen bir soylunun düğünü için sarayda sergilemek amacıyla yazıldığını belirtiyor. Ayrıca oyundaki mitolojik kişilere dair mini bilgiler de dipnotlarda belirtilmiş, bu sayede okurken daha net ilişki kurabiliyoruz bu göndermelerde. ALINTI “gerçi arzularına gem vurup yaşamdaki yollarını böyle bakirelikte seçenler, üç misli kutsaldırlar; ama damıtılıp çiçeğinden güzel kokular çıkarılan gül, el değmeden kuruyup giden, yalnız başına büyüyüp yaşayan ve ölen dikenli gülden çok daha büyük mutluluk içindedir.” Evet bu kadar basit bir konuyu böyle naif ve güzel ancak Shakespeare kelimelere dökebilirdi. William Shakespeare
Bir Yaz Gecesi RüyasıWilliam Shakespeare · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202522,9bin okunma