Fazlasıyla Rahatsız Edici Bir Distopya!
2026 3. kitabı
Okunma: 06 Şubat 2026 20:11
Detaylı Yorum: konumuzkitap.com/2026/02/leziz-k... Okurken fazlasıyla rahatsız eden, sarsan, insanoğlunun ikiyüzlülüğünü acı bir şekilde ortaya çıkaran bir distopya ile geldim. Geçen yıl yine bu tarz bir kitap okumuştum, Cansu Balat'ın önerisiyle. Leziz Kadavralar'ı da yine kendisinden "2025 Yılı Favorilerim" adlı videosunda keşfettiğim bir kitap oldu. Konusu: Hayvanlara bulaşan ölümcül bir virüsle birlikte yok edilmesi gereken canlılar olarak görülmeye başlanıyor ve "besi" olarak yetiştirilen "insanlar" artık fabrikalarda üretilen, mezbahalarda kesilen bir "besin" haline geliyor. "Özel et" adı altında satılmaya başlayan bu etler diğer insanlar için bir besin kaynağı olmaya başlıyor. Bu süreçte de hikayede bir et tesisinde çalışan başkahramanımız Marcos Tejo tarafından bu "geçiş" dönemini, karakterin hayatındaki kırılma noktalarını okuyoruz. Bazı kitapları okumak, cidden "yürek" ister. Anlattıklarıyla bizleri şoka uğratan, tiksindiren, sinirlendiren kimi zaman da kendine hayran bırakan... Leziz Kadavralar 'ı bitirdiğimde şunu fark ettim ki en son okurken bu kadar rahatsız olduğum kitaplardan biri Otomatik Portakal diğeri de Eşekarısı Fabrikası 'ydı. Üçüncü olarak da Leziz Kadavralar sıralamada yerini aldı.
Leziz KadavralarAgustina Bazterrica · Çınar Yayınları · 20202,414 okunma