Boykot hayat kurtarır!
Mc Donald's denilen marka çocukların etini insanlara yedirmiş fakat kimse bunu ciddiye alıp konuşmuyor. Kulağa inandırıcı gelmiyor ama gerçekten de kurban edilen çocukların etini insanlara yedirmişler. Boykot edilen markalardan uzak durmak bedeninizi ve ruhunuzu korur; gelirleri azalan bu iblislerin sonunu getirir. Mc Donald's sadece bunlardan birisi. Coca Cola, Starbucks gibi markalardan söz etmiyoruz bile. Kim bilir bunların ardında ne gibi şeytanlıklar dönüyor.
Ben bir arkadaşımdan duydum o da başka arkadaşından duymuş o da sanırım duymuş ama az inanmış. Ben duydum hemen inandım inanmayana da şaşırdım. Hamburgerleri insan etinden yapıyolarmış insan eti öküz etinden daha ucuz diye yapmışlar diye duydum. Bazen de at etinden yapmışlar ki eşek eti maliyetliymiş kanguru dan da yapıyolarmış ama çok zıplıyomuşlar sanırım bu yüzden yakalanamıyorlar ondan az yapıyolarmış. Duydum ben başka duyan da vardır.
Beyza Maalesef hocam. Sanal alemde gerçek dünyanın verdiği zorluğu burada atmaya çalışıyorlar fakat atarken de hak hakikate dikkat etmiyorlar. Nasıl olsa kim olduğum ne yaptığım bilinmiyor diye saçmalamaktan çekinmiyorlar. Hayatlarında hiç zorluk yokmuşta şımarık büyütülmüş o yüzden de dünyanın acı gerçeğiyle hiç yüzleşmemişlercesine davranıp kendilerince tatmin oluyorlar. Günün sonunda daha büyük çıkmaza girdiklerini bir bilseler keşke. Bir nevi boşluktalar ve o boşluğu bu tür davranışlarla değiştirmeye çalışıyorlar. Boşluğu hakikatle değiştirmelerini tavsiye ederim. Hakikat İslam'da.
Hayatımda yemedim desem? Mesela popüler olan meşhur markanın kahvesini bile elime almişliğim yok . ( Filistin meselesinden de önce bu tür yerlerde bulunmadım parami harcamadim)
Yurt dışında bu olayın oluyor oluşuna şaşırmam ama Türkiye'de var ise gerçekten çok çok şaşırırım ve üzülürüm. Biz yıllar boyunca hep merhametimiz ile bilindik ama bunu bile bile halka yedirenler canidir. Normalde öyle boykot yapan birisi değilim çünkü onları zaten tüketmiyorum sağlıklı değil diye ama bu olayı bilip de tüketen ya da boykot etmeyen varsa kendisi için yazıklar olsun derim
Türkiye'de de sayısız kaybolup bulunamayan çocuk var. Yanılmıyorsam yılda 10.000 civarında çocuk kayboluyormuş normal bir rakam değil. 10.000 rakamı dönüyorsa en az 5000 çocuk kaçırılıyor demektir bu da az değil.