Ezbere Yaşayanlar
2026 5. kitabı
Okunma: 13 Şubat 2026 12:21
Sadece merak ettiğim için aldığım ve alır almaz okuduğum Ezbere Yaşayanlar gerçekten de içerisinde ezbere fikirleri değiştirmeye yönelik konulara sahip. Okuma açısından son derece akıcı bir kitap fakat bazı eski kelimelerin kullanımı ara sıra zorluk yaratabiliyor. Çevirilerine büyük oranda yer verilse de zaman zaman bazı cümleleri iki kez okuduğum oldu. Bölüm bölüm başlıklara ayrılan kitapta her başlığın altında konuyu öğretmekten ziyade bu konular hakkında nasıl fikir sahibi olacağımız becerisi aşılanmayaa çalışılıyor. Yani yazar bize balık vermiyor, balık tutmayı öğretiyor. Kitabın akıcılığıyla birlikte eklenen görseller, renkli resimler, yan bilgiler ve QR kodları ile izleyebileceğimiz açıklama videoları ve konuyla alakalı içerikler kitabın okunuşuna kesinlikle farklı bir hava katmış. Emrah Safa Gürkan’ın okuduğum ilk kitabı ve kesinlikle beğendiğimi söyleyebilirim. Çevreme de tavsiye edeceğim..
Popüler Bilim
Ezbere Yaşayanlar - Vazgeçemediğimiz Alışkanlıklarımızın KökenleriEmrah Safa Gürkan · Kronik Kitap · 20222,517 okunma