2025 111. kitabı
Okunma: 06 Ağustos 2025 12:50
“Büyü Dükkânı”, bir psikolog olan yeşim türköz tarafından kaleme alınmıştır ve sekiz öyküden oluşur. Bu öyküler , bir psikoterapi yaklaşımı olan psikodramanın, “büyü dükkânı” (magic shop) isimli tekniğinden esinlenerek kurgulanmıştır. “Büyü Dükkânı” yemyeşil tepelerin arasında, kış aylarında bembeyaz bir örtüyle, bahar aylarında rengarenk çiçeklerle örtünen ve ortasından küçük bir dere geçen “büyü vadisi” nde yer alır. Dükkân sahibi yaşlı bir bilgedir. Bu dükkân mucizevi alışverişlerin geçtiği bir mekandır. Buraya gelen müşterilerin tek hedefi vardır: Hayatta en çok istedikleri şeyi almadan bu mekandan ayrılmamak. Lâkin yaşlı bilge, yıllar içinde çok sayıda tecrübe yaşayarak sıkı bir pazarlıkçı olmuştur. Kimse bedelini ödemeden istediğini alamaz. “Büyü Dükkânı”, bibliyoterapide kullanılabilecek bir kitap, gerektiğinde danışanlara tavsiye edilebilecek bir kitap olmasının yanı sıra ‘psikolojik danışman / psikolog / psikiyatr’ adayları için de özgün bir kaynak. Yaşlı bilge; pazarlıklar esnasında terapötik iletişime güzel örnekler veriyor, danışmanın yapabileceği bir hatanın nasıl ağır bedellere sebep olabileceğini gözler önüne seriyor, insani yönümüzü vurguluyor, tecrübelerinden çıkarımlarda bulunuyor. Yeşim Türköz
Büyü DükkanıYeşim Türköz · Epsilon Yayınları · 20234,606 okunma