2026 37. kitabı
Bir Yalnız Kurt #okudumbitti Kitabı bitirdiğimde aklımda kalan ilk şey şu oldu: Bu kitap bir kurdu “uzaktan izletmiyor”, sizi onun burnunun ucuna, patisinin altına, kalbinin hızına kadar yaklaştırıyor. Atik’in hikâyesi bir hayatta kalma macerası gibi başlıyor ama sayfalar ilerledikçe aidiyet, kayıp ve yeniden ayağa kalkma üzerine çok daha derin bir yere evriliyor. Atik’i en sevdiklerimden biri yapan şey, “kahramanlaştırılmadan” güçlü yazılmış olması. Bir yavru kurdun acemiliği de var, içgüdüsü de… Açlıkla, soğukla, yarayla ve yalnızlıkla boğuşurken bazen korkuyor, bazen yanlış karar veriyor; sonra tekrar deniyor. Bu tekrar deneme hâli, kitabın kalbine yerleşmiş gibi: düşe kalka ama inatla yürüyen bir yolculuk. Yazarın doğayı anlatma biçimi de ayrıca etkileyici. Bazı sahnelerde karın sessizliği, ormanın kokusu, rüzgârın yönü neredeyse teninize değiyor. Ve o “insan” faktörü… Hikâyede en ürperdiğim anlar, doğanın sertliği değil, insanın doğaya bıraktığı izler oldu. Özellikle yangın ve kaçış bölümleri, hem çok gerçek hem de iç burkucu; ama tam da bu yüzden kitabın etkisi uzun sürüyor. İllüstrasyonlar ise kitabı bambaşka bir seviyeye taşıyor. Çizimler süs gibi durmuyor; anlatının duygusunu büyütüyor, sahneleri zihinde “film” gibi canlandırıyor. Ayrıca kitabın gerçek bir hikâyeden esinlenmesi ve sonunda verilen ek bilgiler, okuma deneyimini “sadece roman” olmaktan çıkarıp merak uyandıran bir doğa penceresine dönüştürüyor. Kurtların sürü düzeni, avlanma ritmi, coğrafya ve yolculuk hissi… Hepsi dozunda, sıkmadan. Kısacası: Bu, hem genç okurun elinden düşmeyecek kadar akıcı hem de yetişkinin dönüp dönüp altını çizeceği kadar dokunaklı bir kitap. Doğaya, hayvanlara, “yuva” fikrine ve vazgeçmemeye dair yumuşak ama güçlü bir anlatı arıyorsanız, Atik’in izine basın derim. @bkmkitapcom @yediverenyayinlari Gizem Nur Topal Serpil Meriç Seher Koyunlu #kitap41 #kitapkolikkafasikitapyorumu #reklamdeğilöneri #biryalnızkurt #rosanneparry #kitapyorumu #kitaptavsiyesi
Bir Yalnız KurtRosanne Parry · Yediveren Yayınları · 202537 okunma