·347 syf.····Okunma: 20 Şubat 2026 22:13 Sarah Jio'nun Yağmurdan Sonrası'nın romantik dram türünde kurgusal bir roman olduğunu söyleyebilirim. Kitap hakkında incelediğim diğer yorum ve değerlendirmelerde rastladığım "akıcı anlatım" yerini daha ziyade okurken; sürekli tıkanan, ilerledikçe çözünen, okuyucuyu yoran bir anlatıma bırakıyor. Yazar sürükleyiciliği bu şekilde sağlasa da okuyucuyu bir anda yükseltip aynı hızda alçaltarak ilerlemesi akıcılığı aksatıyor. Bu biraz daha okuyucuya "tahmin edebilme, merak uyandırma" hissi yaşatmak amaçlı da olsa tezat bir akış sunuyor.
Ana karakterler derinlik açısından güçlü olsa da yan karakterlerin derinliğine uyandırılan merak ve beklentiye ket vurularak sonlandırılıyor.
Yazar kurgusal mekânları betimlerken okuyucuyu o mekânların içine davet edip içine çekmekle müthiş bir başarı sağlamış. Okurken kendinizi ana karakterin yerine koyabilmeniz, gerçekten mekânlarda bulunuyormuşsunuz hissi sizi kitaba bağlayan etken olabilir. Bunun dışında kitabın ana teması olan aşk hikâyesi sizlere klişe gelebilir.
Kitabın arkasında yer alan bilgilendirmeye aldanıp " 2.Dünya Savaşı'nın ortasında yaşanan bir aşk hikâyesi" ile kendinizi savaşın şiddetli ortamında bulacağınızı ve bu tarihe derinlemesine dokunacağınızı sanmayın. Aşk temasının getirdiği duygusal yoğunluk nedeniyle sunulan savaş ortamı aşk dramasının gizemli gölgesinde kalıyor.
Aşk ve dram severlere önerebileceğim gizemli hikayesi ile spoiler vermeden :) Yağmurdan Sonrası için size minik bir değerlendirme sundum. Umarım okumayı tercih ettiğinizde sizler zevk alırsınız.