İnceleme
2026 3. kitabı
Okunma: 12 Şubat 2026 23:40
İranlı yazar Kerim Hakiki'den serinin üçüncü kitabı Tehallî'yle kesişti yolumuz. Bir okur olarak, tasavvufta kalemini sevdiğim ve gönül rahatlığıyla okuduğum yazar. Bazı kitaplar insana okuma sürecinde yoldaşlık eder, hayatında yeni pencere açar, umut olur, ışık ve yön verir. Bu da öyle bir kitap benim için ki, sayfalarda "Ey dost" diye hitap eder okuyucusuna; elinden, kalbinden tutar. Kendimizle yüzleştiğimiz nice anlatım var. Bazen sarsar, öte yandan sevindirir. Önceki kitapta kötü huylardan bahsederken bu kez iyi huylarla donanma sürecini işler. Kalbi nasıl ve nelerle süsleriz? Sorusuna yanıt buluruz. Kerim Hakiki okuyucusunu aşama aşama kıvama getirme niyetindedir. Kalbimize yön verecek ihlaslı ibadetler noktasında bizleri teşvik edecektir. Yenilenmek ve arınmak için çıktığımız bu manevi yolda kılavuzluk eder. Tasavvufun önde gelen isimlerinden beyitler, şiirler yahut alıntılar ile konuya açıklık getirmektedir. Bunlar kitabı süslerken bizler de adete kalbimizi süsleriz. İnsanın iç dünyasını güzelleştirme gayretine dair teorik ve pratik bir rehber niteliğinde olan bu kitabı okumanızı tavsiye ederim.
Tasavvuf
Tehalli (Kalbin Süslenmesi)Kerim Hakiki · İnsan Yayınları · 201520 okunma