Gönderi

Aşkın yaşı.. Var mıdır?
10/10
·188 syf.··
Beğendi
·
2026 12. kitabı
·
5 günde okudu
·
Okunma: 24 Şubat 2026 13:20
Oldukça ağır… Beklemediğim yerden darbe almış gibiyim. Okuyucu, beni beklediğimden çok daha derinden etkileyen bir eser oldu. Eser üç bölümden oluşuyor. İlk bölümde sade ve hatta sakin ilerleyen olaylar, sayfalar ilerledikçe ağırlaşan ahlaki sorularla beni sürekli düşünmeye zorladı. Konu ilk bölümde malum, 15 yaşındaki bir genç ile 36 yaşındaki bir kadının birlikteliğini konu alıyor. Birkaç inceleme okuma fırsatı buldum. Bazı okurların aksine onayladığımdan değil ama ben bu ilişkiyi okumaktan zaman zaman memnun kaldım. İlişkiyi doğru bulmadığımın altını çiziyorum ama toy, tecrübesiz bir genç ile sırları olan, bazı durumların sonradan açığa çıktığı bu kadının ilişkisi yer yer bana tebessüm ettirdi, yer yer rahatsız etti. Kitabı bitirdiğimde, olaylar kapanmış olsa bile zihnimde bıraktığı sorular hâlâ açıktı. Kitaba uzun süre bakakaldığımı söyleyebilirim. Böyle durumlarda bir sonraki kitaba geçmekte zorluk yaşıyorum. Bu duyguyu yaşamayan var mı? Eserde etkileyici pek çok bölüm var. Özellikle Hanna üzerinden kurulan birinci bölümdeki ‘’okuma” teması, benim için romanın en çarpıcı yönlerinden biriydi. İkinci bölümde roman biraz durağanlaştı fakat üçüncü bölümde tempo yeniden arttı ve son kısım yine beni oldukça etkiledi. Bernhard Schlink’in karakterlerini ne aklayıp ne de açıkça suçlamaması bence olumlu sayılabilecek bir özellik. Bu tarafsızlık, okur olarak beni sürekli sorgulamaya itti. Hanna’nın yaptıklarını düşünürken net bir yargıya ve duyguya varmakta zorlandım; belki de romanın en güçlü yanı tam olarak buydu. Ama sonunda Hanna için üzülmem, sanırım düşüncelerimi ve tarafımı belli ediyor. Kısa olmasına rağmen etkisi büyük olan bu kitap, uzun zamandır en etkilendiğim roman oldu. Okuyucu, sadece okunup bitecek bir roman değil; okunduktan sonra insanın aklında, içinde yaşamaya devam edecek bir hikâye. Kesinlikle unutamayacağım ve üzerine tekrar tekrar düşüneceğim kitaplardan biri oldu. Sabaha kadar konuşabilirim bu kitap hakkında. Ayrıca filmi olduğunu da öğrendim, onu da mutlaka izleyeceğim. Kesinlikle, kesinlikle, kesinlikle tavsiyemdir.
2026 Okuma Raporları
OkuyucuBernhard Schlink · İletişim Yayıncılık · 20144,593 okunma
·
2 +1'leme
·
1.977 Gösterim
2 Yorum
Lütfen giriş yapınız.
İncelemeniz gerçekten dikkatimi çekti. Özellikle duygularınızın ve düşüncelerinizin o geçiş hâllerini bu kadar sahici ve akıcı yansıtmanız çok etkileyiciydi. Okurken sadece kitabı değil, sizin zihinsel ve duygusal yolculuğunuzu da takip ediyormuşum gibi hissettim. Bu yüzden ayrıca hoşuma gitti. Ben de listeme ekliyorum; bakalım ben okurken nasıl duygu geçişlerinden geçeceğim? Şimdiden ciddi bir merak içindeyim. Kaleminize ve duygularınıza sağlık.
Begüm
Gönderi Sahibi
Yorumunuz beni çok mutlu etti ve gururlandırdı, öncelikle değerli düşünceleriniz için teşekkür ederim🙏🏼 Gerçekten beğendiğim bir eseri elimden geldiğince, kelimelerim yettiğince tavsiye etmeye çalıştım. Umarım sizin de okuyup beğenmenizde bir etkim olur. Tekrardan teşekkür ediyorum, iyi okumalar✨