Öncelikle ilk kitap olan Pia Mater serinin en dikkat çekici kitabı . Olay örgüsü olsun , olayların akıcı bir şekilde ilerlemesi olsun baya etkileyiciydi . İkinci kitap olan Arachnoid Mater ise daha durağan ilerleyişi ile biraz sıkıcı geldi ve sondaki Galenin başına gelen olay beni çok üzdü . Ahhh Galenim canım benim bunu hak etmedin . Gelelim serinin üçüncü kitabı olan Dura Mater a bu kitabın içinde çok çok fazla bilimsel açıklamalar olduğu için fazla yordu . Açıkçası bu kadar bilimsel anlatıma gerek var mıydı , emin değilim .
Hepsini kısaca anlattığıma göre şimdi özel fikirlerimi söyleyeyim . En dikkatimi çeken şeylerden biri kitaptaki bütün kadınlar dünyanın en güzel kadını tamam bütün kadınlar güzeldir ama herkes harika değil , mesela benim bir çok kusurum var . Çirkinler de vardır diye slogan atabilirim . Daha sonra Dura önce fizyolojik bir kadınken sonradan nasıl yapayzeka oldu orasını pek anlamadım . Perit şerefsizi o kadar şey yapmasına rağmen nasıl mutlu oldu gıcık oldum . Bazı yerleri okurken dünyadaki sapık fikirlerin ne derece korkunç bir boyuta ulaşabileceklerini anladım ve bu günümüzde çok açık bir şekilde belli zaten . İnsanın bazen her şeyden uzaklaşıp bir dağ başına kaçası geliyor kitabı okurken tam da hissettiğim bu oldu . Ayrıca şunu da anladım insanlığın yarına yapıyoruz diye yapılan hiçbir şey insanlığın yararına değil. Son olarak bu tür yapıların arkasında da siyonistler yoksa benim de adım Umay değil . Dip not : Allah is(t)railin belasını versin .