Ya … Ya Da …
🎵Ya dışındasındır çemberin, Ya da içinde yer alacaksın. Kendin içindeyken kafan dışındaysa Çaresi yok kardeşim; Her akşam böyle içip, kederlenip Mutsuz olacaksın. Meyhane masalarında kahrolacaksın. Şiirlerle, şarkılarla kendini avutacaksın; Ya dışındasındır çemberin, Ya da içinde yer alacaksın. Yeni Türkü – Çember/1983 Söz: Murathan Mungan
Müzik
Gnosei Seauton
Birlikte okunabilecek bir alıntı/m: “(…..) mühim olanı sevmek, mühim olmayanı unutturur ve kalpten çıkarır.” ( #192521047 ) .
Gnosei Seauton
Şunun gibi mi: “Dışarıda olana “imkân” deriz, içimizde olana ise “kuvvet”... İçimizde kuvvet olmazsa dışımızdaki hiçbir imkân bizi güçlü kılamaz. İçimizde “kendimiz” olma amacımız yoksa dışımızdaki hiçbir terbiye, hiçbir eğitim, hiçbir kişisel gelişim kitabı veya yaşam koçu bizi “kendimiz” yapamaz.” Kitap: Medeniyet Aklı Yazar: Savaş Ş. Barkçin Kaynak: 1000Kitap (arşivinden) .
Gnosei Seauton
Şunun gibi mi: “ [Tanrı] : (Tabaktaki) çorbanı ikiye ayırmak mucize değildir Bruce; sadece büyüdür. İki işte çalışan ve hâlâ oğlunu futbol idmanına götürmeyi başaran boşanmış bir anne, işte mucize budur. Uyuşturucuya hayır, eğitime evet diyen bir genç, bu mucizedir. İnsanlar her şeyi onlar İçin yapmamı isterler ama bilmedikleri, gücün kendilerinde olduğudur. Mucize görmek istiyor musun? Mucize sen ol. [Bruce] Dur, gidiyor musun? [Tanrı]Evet, artık işleri idare edebilirsin. [Bruce]Ya sana ihtiyacım olursa, ya sorularım olursa? [Tanrı] Bu senin sorunun Bruce, bu herkesin kendi sorunu. Aramaya devam et. “ [ 🎥 Aman Tanrım; 2003 Yapımı Sinema filmi] ( #252206519 )
Gnosei Seauton
Şunun gibi mi: “İnsanın kendi dışında umut araması yanlış bence. (……) sanırım, insanın , eninde sonunda, kendi yaşamını kollarına alarak öpmesi gerekiyor.” ( #203061475 ) .
Gnosei Seauton
Birlikte okunabilecek bir alıntı/m: “Hayatınız, merkezi içindeki ilâhi alev olan bir çember gibidir. Nerede gerekirse, oradan çemberinizin merkezine düz bir çizgi çizebilirsiniz ve kimse bunu sizden alamaz”( #169503915 ) .
Gnosei Seauton
Şunun gibi mi: “Yanmamış bir lamba İle yanan bir lamba arasında ne fark varsa, seven bir insanın sevmeden önce ve sevdikten sonraki durumunda da aynı fark vardır. Lamba oradaydı ve iyi bir lambaydı ama şimdi ışık da veriyor (ki, gerçek işlevi de oydu.” Vincent Van Gogh ( #158059079 )
Gnosei Seauton
Şunun gibi mi: “Hayat denilen bu şeyde ben yolcu muyum yoksa şoför müyüm?” ( #262602659 )