·219 syf.····Okunma: 08 Mart 2026 17:58 "UFAK SPOİLERLER VARDIR" !!!
Netoçka (Anna) Nezvanova
Yefimov (Üvey Baba)
Netoçka’nın Annesi
Prens X ve Küçük Prenses Katya
Aleksandra Mihaylovna
Pyotr Aleksandroviç
küçücük bir kız... acılar içerisinde geçen hayatında yaşadıklarını haketmeyeceğini akıl edemeyeceği kadar küçük yaşta ve acımasız bir yaşama mahkum kaldı. neyse ki sesi iyiydi gelecek yaşamı onun sürünmesini engelleyeceğini düşünüyorum. ha bir de 4 yıl boyunca gizlice kütüphaneden kitap seçip kendi yaşından büyük kitapları da uzun süre okuyabilmesi onun zaten ileride sorun yaşayamayacağı bir hayatı tercih etme yeteneğinin geliştiğini düşündürdü bana o yüzden de rahatız neyse bu küçük netoçkamızın geleceğinin iyi olması isteklerimizi onun daha yaşamının başında keder dolu bir hayatının var olduğundan diyip romana geri bakış atalım. roman aslında 3 hikayeye ayrılıyor aslında ortak tek noktası netoçka. dosto abimiz yine yapmış yapacağını inanılmaz acıttı bizi. acılarla dolu bir çocukla bizi başbaşa bıraktı. aynı zamanda mükemmelliyetçi ve biraz da burnu havada bir insanın hayatını nasıl mahvedebileceğini o dönemlerde kendinden etkilenerek oluşturduğu klarnetçi sonradan kemancı bir baba tasviriyle bize gösterdi ve doğuştan hasta karaketlerinin mutluluk perspektifinin kapalı olduğunu ve açmaya hiç niyetleri olmadığını ve sürekli yatakta geçen ağır depresyonları işlediği karakerler var tabi bir de kendi akranı ile lezbiyenvai ilişkilerini dönemin fransiz ekolünden yazarak etkilendiği sahneler ve onların bu mutluluğunun asla uzun sürmesinin dosto abimize yakışmayacağını düşünüp baltaladığı haller felan.... çok dinamik var... çok acı var... mektup var aşk mektubu... çok sevdim çok öğrendim çok yaşadım dosto gerçekten insan psikolojisinin derinlerine inmeyi başaran canavar bir yazar. en sevdiğim yazar. kendi hayatından olduğu gibi yaşamları üretip filtresiz kusması tüm içindekilei şahane be şahane. dosto abim arkandayız her türlü her ortamda destekçiniz şimdi gidelim tepaniçkovoyu okucam bakalım orada hangi hayatlarla karşı karşıya olacağız.