ALLAHIN KIZLARI
2024 4. kitabı
Okunma: 21 Kasım 2024 08:40
Allahın kızları çok ilginç bir kitap ismi gibi gelecektir çoğunuza,hatta iğreti bulup geleneksel islam anlayışı ile yetiştiyseniz ne diyor bu deyip kızacak kitabı ve yazarı allahsız kitapsız ilan edip okumayacaksınız muhtemelen,nereden mi biliyorum?anlatayım çünkü bizde aynı kültürden geldiğimiz için bu tarz bakış açısını yaklaşık otuz yıl önce japon bir yazarın kitaplarıyla karşılaştığımda hissettim nasıl oluyorda tevhid dini islamın doğmamış ve doğurulmamış tanrısı ALLAH 'ın aslında EL İLAH Kelimelerinin birleşiminden geldiğini ve bize anlatılan islam ,tanrı , tevhid ve bunlarla iç içe kabe putlarının tarihsel ilişkilerini bu japon yazardan duymuş okumuş ve tepki göstermiştim işte NEDİM GÜRSEL bu olayları bir masal tadında hemde ilk duyanlar için karanlığınızı aydınlatan bir ışık vasfında anlatıyor okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum . not ... japon yazar hakkında bilgilendirme. Kuran'ı anlama, Mekke putları ve İslam düşüncesi üzerine çalışmalar yapan Japon yazar ve İslam bilimci Toshihiko Izutsu'dur (1914-1993). TDV İslâm Ansiklopedisi TDV İslâm Ansiklopedisi +1 Toshihiko Izutsu, özellikle "Kur’an’da Allah ve İnsan" (God and Man in the Koran: Semantics of the Koranic Weltanschaung) ve "Kur’an’da Dinî ve Ahlâkî Kavramlar" gibi eserlerinde, Kuran'ın semantik (anlamsal) analizini yaparak Mekke dönemi inanç yapısını ve putperestlik kavramlarını derinlemesine incelemiştir. DergiPark DergiPark +2 Toshihiko Izutsu'nun Öne Çıkan Özellikleri: İslam Bilimci: İslam felsefesi ve Kur'an semantiği üzerine uzmanlaşmıştır. Çalışma Alanı: Kur'an kavramlarını, İslam öncesi Arap kültürü ve Mekke'deki putperestlik anlayışıyla karşılaştırmalı olarak incelemiştir. Eserleri: Kur'an'daki "Allah", "insan", "iman", "küfür" gibi kavramları tahlil ettiği çalışmaları, bu alanda temel kaynaklardan kabul edilir
İnsana ve Hayata Dair
Allah'ın KızlarıNedim Gürsel · Doğan Kitap · 2008182 okunma