bu gece 4.5 senelik erkek arkadaşımla ayrıldık, daha doğrusu dini sebeplerle onunla bir süreye kadar konuşmamaya karar vermiştim ama benden artık nefret ettiğini öğrendim ve bitti, bunu yazarken bile
5 +1'leme
20,2bin Gösterim
Hayat böyle bir yer güzel kızım, hayat imtihandan ibaret. Daha çok başındasın yolun. Belki çok daha fazla seveceğin, üzerine titreyen, gözüne bakan bir adam çıkacak karşına. Herhangi bir sebeple böyle bir sevgiyi harcayacak hatta nefret boyutuna taşıyacak biri zaten doğru insan olamazdı. Ömrün idare ile geçecekti. Sevecektin belki ama her fikir ayrılığında tehditle, sevgisizlikle yüzleşecektin. "Sonrası" na umutla, duayla hazırlan ki kapıların daha güzel açılsın... Leyla'dan Mevla'ya daha salim, daha sıkı bir dönüştür bu belki. Biz bilmeyiz de Allah bilir. Sabret, tevekkül et, dua et, en önemlisi seni görmediklerinden, bilmediklerinden muhafaza edene şükret güzelim. Allah var, Allah en büyük yar. Göreceksin çok daha güzel yarınların olacak. Yeter ki sen düşme. Yeter ki gücünü, inancını fark et... Ben dua ederim, biz dua ederiz de en çok sen yetiş kendine... 🌷
Önceki 4 yanıtı göster
Nursema öztopçu
Nursema öztopçu
Yorumumun altına yazdığınız için yorumunuzu cevaplamak isterim. Öncelikle sizi ve eşinizi tebrik ederim, ne güzel kendi tabirinizle haramdan uzak durabildiğinizi belirtmişsiniz. Allah evlatlarınıza da aynı hassasiyeti, aynı idraki nasip etsin. Söylediklerinizin bir kısmına katılmakla birlikte herkesin sizin kadar nefsine hakim ya da şanslı olmadığını belirtmek istiyorum. Ayrıca yaptığımız tüm hatalarda bize hayatı zindan eden bir yaratıcıdan söz etmek bana çok adil gelmiyor. Öyle olsaydı hiç birimiz gün yüzü görmezdik. İki insanın birbirine gönül vermesine kadar cezalandırılacak türlü günahlarla dolu bir dünyada yaşıyoruz. Herşeye rağmen, kulun günahına rağmen, Allah'ın; esirgeyen ve bağışlayan olduğunu biliyoruz. Kul yapar, Allah affeder. Bu her gün bir başkasına gidelim, çareyi harama gömelim demek değil elbette. Ancak Ceren hanımın da böyle bir durumu yok zaten. 4.5 senelik gönül bağından bahsetmiş. Dini hassasiyetlerini de özellikle belirtmiş. Ve daha çok genç, belli ki tecrübesiz. Allah gönlüne de yoluna da selamet versin ve hükmü de bırakalım Allah versin güzel kardeşim. Ayrıca yanlış üslup doğru sözün katilidir. Sevdirecez derken uzaklaştırmayalım gençleri inançlarımızdan, değerlerimizden. Biz kuluz, Allahtan herşeyi isteriz, bekleriz, günahımıza rağmen isteriz, çünkü kulluk makamı isteme makamıdır, af ta dileriz, öncelik te talep ederiz. Allah samimi tövbeleri ve affetmeyi sevendir deriz. Yaradan merhametlilerin merhametlisidir. Biz böyle inanır ve böyle biliriz. 🌸
5 yanıtı göster
Bugüne kadar gördüğün en yüksek binayı düşün. O, senin gördüğün en yüksek bina, ama dünyadaki en yüksek bina değil. Sadece sen henüz daha yükseğini görmedin. Umarım anlatabildim. İyi aksamlar.
Rabbim içinize ferahlık versin. 🤲🏼
teşekkür ederim🥺
4-5 yıl, bir insanın hayatında sadece bir zaman dilimi değil; karakterinin, alışkanlıklarının ve geleceğe dair kurduğu hayallerin bir başkasıyla iç içe geçtiği çok ciddi bir süreçtir. Bu süreden sonra gelen ayrılık sadece bir insanı kaybetmek değil, "o ilişkideki seni" de kaybetmektir. Şu an hissettiğin o büyük boşluk ve çaresizlik, aslında bu kimlik kaybından kaynaklanıyor. Benzer bir durumu bende yaşadım. Öyle aşırı inançlı biri değilim ama inanırım İslam dinine. Ne zaman yanlız ve çaresiz kaldıysam yüksek sesle şunu söylerim. "Lâ tahzen innallâhe me'anâ" anlamı ise şöyledir, "Üzülme, şüphesiz Allah bizimle beraberdir.".. bunu yüksek sesle söyleyince bilmiyorum sanki bir el omzuma dokunuyor, iyi hissettirir. Bundan sonra vereceğin karar da kendin odaklı ol lütfen asla çaresiz değilsin... Şahsım neler yaşadı da hayatta tutunacak bir şeyler buldu. Her zaman bir çare vardır. Ve asla üzülmekten korkma.. şimdiden geçmiş olsun.
vay be ne güzel tavsiye, onunla barıştık ama hayat bu, teşekkür ederim
Yazdıklarınızı okudum. Önce üzüldüm sonra da sevindim. Bir insanı bu kadar sevmek ve kaybetme korkusunu yaşamak gerçekten ağır bir imtihan. Kalbinizin ne kadar yorulduğu satırlardan bile anlaşılıyor. İnşallah bu süreç ikiniz için de bir ders ve olgunlaşma vesilesi olur. Sevgi bazen insanı çok yorar ve zorlar bununla birlikte doğru niyet ve sabırla daha sağlam hâle getiriyor diye düşünüyorum. Allah kalbinize huzur, ilişkinize de hayırlı bir istikrar versin. İnşallah birbirinizi kırmadan, saygı ve merhametle güzel bir yol yürürsünüz.
teşekkür ederim.. inşallah sizin de gönlünüzce olur her şey
Bu Ramazan günü yüzü suyu hürmetine Rabbim sizinle beraber olsun. Bu zor zamanı tez zamanda atlatırsınız inşallah...