·520 syf.····Okunma: 15 Mart 2026 12:57 Dracula klasikleşmiş bir korku romanı. Okurken beklediğimden farklı bir yapısı olması hem zaman zaman yordu hem de açıkçası ilginç geldi. Gotik hikâyeleri severim ama ağır ilerlemeleri bazen yorucu olabiliyor. Yine de şu an yaşadığım İngiltere'de GCSE sınavlarında bile sorulan bir kitap olması ve bir klasik sayılması, onu benim için daha da çekici kıldı.
Hikâye günlükler ve mektuplar üzerinden ilerlediği için başlarda biraz parçalı ilerliyor; hatta ara ara yavaşladığı da oluyor. Ama atmosfer gerçekten çok iyi. Şatolar, karanlık ortamlar ve sürekli yaklaşan bir tehlike hissi kitabın en keyifli tarafı.
Bir de şu var tabi, bildiğimiz vampir hikâyelerinin büyük kısmı aslında buradan beslenmiş. Bu açıdan bakınca kitabın edebiyat üzerindeki etkisi de müthiş.
Genel olarak çok hızlı akan bir roman değil ama gerilimli havası ve klasik oluşu nedeniyle okumaya değer. Uzun zamandır listemdeydi; yeni filmi çıkınca da artık okumak için iyi bir fırsat diye düşündüm ben de.