2023 44. kitabı
Okunma: 05 Ağustos 2023 22:00
Okuduğum ilk Türk Edebiyatı Klasiği olabilir. Bu da benim ayıbım olsun. Bazen korktuğumuz şeylerin gerçekten var olup olmadığını değil, neden korktuğumuzu sorgulamamız gerekir. Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın Gulyabani romanı tam olarak bunu yapıyor. İlk başta gizemli, hatta ürkütücü görünen olayların arkasında aslında insanın cehaleti, korkuları ve hurafelere olan inancı yatıyor. Yazar, mizah ve eleştiriyi çok güzel harmanlayarak okuyucuya hem düşündürücü hem de keyifli bir hikâye sunuyor. Ben okırken aşırı keyif almıştım mızahı çoğu yerde güldürüyor, eğlendiriyor. Okurken bir yandan olayların gizemini merak ediyor, bir yandan da toplumdaki batıl inançların nasıl kolayca insanları yönlendirebildiğini görüyorsunuz. Kısacası Gulyabani, sadece bir korku hikâyesi değil; akıl ile hurafe arasındaki ince çizgiyi gösteren güçlü bir klasik. Heekese tavsıye ederim. Sevgiler, Emre. Buse sayesinde de tanışmış olduk klasiklerle. Gulyabani Hüseyin Rahmi Gürpınar
Alıntı
GulyabaniHüseyin Rahmi Gürpınar · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202518bin okunma
😘😘😘