Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Gönderi

282 syf.
10/10 puan verdi
Hepimiz içten içe ürkmüyor muyuz şizofren kelimesini duyunca bile ? O zaman ya bu hastalığı hiç bilmiyoruz çünkü insan en çok bilmediğinden korkar, ya da deneyimledik çünkü insan tecrübelerine güvenir.Oysa ürkecek ne varmış ki ? İnsan, aklı başka diyarlarda olanlardan değilde asıl burada, hayatın ta içinde olanlardan ürkmeliymiş.. Kitaptaki başlıca karakterlerimizin maalesef ki aklı başka diyarlarda.. İçerikte yalnızca sizofren bir kızın sağlığına kavuşma sürecini okumuyorsunuz. Onun hikayesine katkı veren diğer hastalarıda gözlemliyorsunuz. Her hasta sanki bir konu noktası gibi işleniyor. Ve bana göre en önemli nokta.. Kendimde en çok sorguladığım şey.. Bu insanlarda iyileşiyor ve evet bir kanser hastasının, kanseri yendikten sonrası gibi, kontrollere gidiyor. Kanser sonrası kontrole giden biri için endişenirken, inşAllah hastalık yenilemez diye düşünürken aynısını akıl hastalığını atlatan biri için de diyoruz elbette ama nasıl ?Çekinerek mi çekinmeyerek mi? İyileştiğine ne derece inanarak ? Peki akıl hastalığını yenen birine karşı ne hissederiz ? Kanseri yenen birine karşılık olarak ne hissederiz ? Ya da kanseri yenen birine yeni yaşamında destek olduğumuz kadar umut aşıladığımız kadar, akıl hastalığını yenen birine de destek oluyor muyuz ? Hemen kabullenip hayatımıza alıyor muyuz ? Ben daha duymadım destek için akıl hastanesine giden bir ünlü.. Yani demek istediğim, onlarında morale ihtiyacı var. Ki unutmayın akıl hastalığının yaşı yok.. Bu kitapta olduğu gibi ortaokul lise çağlarında, sağlıklı diye tağbir ettiğimiz kişiler yüzünden incinen ruhlarını başka diyarlara unutmaya, bir hayali düşlemeye gönderenler var. VARMIŞ YANİ ! Bende yenilerde öğrendim. Buyrun okuyun siz de öğrenin.. Elbette kitap, bu sorular üzerine sayfalarını tüketmiyor. Bunlar kitabın bende oluşturduğu sorgular belkide ön yargılarım. Sizde okursanız ki okuyun eminim buz dağının eriyen başka yerlerini hissedeceksiniz zihninizde. Her hastalıkta olduğu gibi, bu hastalıkta da aile faktörüne değinilmiş. Gerçekten şu yaşıma değin sormamıştım bunu kendime.. Akıl sağlığında sorunlar yaşayan bir abim ablam olsaydı hayatım nasıl olurdu ? Yazar da bu soruyu sormuş ama benim nazarımda bu soru tatmin edici şekilde cevap bulmamış. Akıcı bir kitaptı vesselam, dolu dolu.. Sorgulatan durum tanımlamaları..Hep bir hareket hep bir ne olacak sorusu.. Sonuç olarak okumanızı salık veririm. Gelelim kitabın bende bıraktığı cümleye.. Bazılarımızın yakan fikirleri(Hitler) var ki, bazılarının ruhlarını soğutuyor..
Sana Gül Bahçesi Vadetmedim
Sana Gül Bahçesi VadetmedimJoanne Greenberg · Metis Yayınları · 202113,9bin okunma
··
84 görüntüleme
Özlem| E'lir okurunun profil resmi
Evet insanlar akıl hastalarına bir çekinerek bakıyor maalesef. Yakın çevremden tanıdığım iki şizofren vardı ve gayet iyi anlaşırdık, hasta olduklarını da sonradan öğrenmiştim. İnsanların eskiye oranla daha bilinçli olduklarını düşünüyorum şimdi ama yine de çok yolumuz var. Bu arada şizofreninin hiçbir zaman tam anlamıyla iyileşemeyeceğini söylemeliyim, ilaçlarla kontrol altında tutuluyor ama ataklar tekrar edebilir.
runasin okurunun profil resmi
Doğrusunuz daha çok yolumuz var. Daha bilinçliyiz. Daha sağduyulu
2 sonraki yanıtı göster
Roquentin okurunun profil resmi
Çok güzel bir yazı olmuş eline sağlık:)
runasin okurunun profil resmi
Teşekkür ederim 🙂 hepimizin eli sağlıklı olur inşallah 🙂🙂🙂
2 sonraki yanıtı göster
Adar Koç okurunun profil resmi
Güzel bir inceleme, elinize sağlık efendim . Ve Bakalım kendileri neler söylemek isterler . Buyurun kısa bir röportajı: youtu.be/IwZouFmmp9U
runasin okurunun profil resmi
Teşekkürler gerçekten çok iyi oldu video 😇
Bu yorum görüntülenemiyor
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.