2026 3. kitabı
Okunma: 20 Mart 2026 13:58
Bu kitabı şu ana kadar okuduğum mindblowing kitaplar kategorisine koyarım. İnsanı içten yakalayan, düşündüren tarzda bir kitap. Her ne kadar bilim kurgu adı altında yazılsa da içinde derin bi felsefe de var. Hayatımızı yaşarken hani bir an düşünürüz ya geçmişte şimdiki aklımla olsaydım o zaman her şey farklı mı olurdu diye, işte tam anlamıyla bunu düşündürüyor. Kitap ilerledikçe olay “bilim kurgu” olmaktan çıkıp kimlik, kader, özgür irade gibi konulara kayıyor. Jeff Winston 1963 ile 1988 arasındaki yılları üst üste yaşıyor. her bir hayatında farklı işler yapıyor, oynadığı bahislerle servet elde ediyor, bir aile kuruyor kızı oluyor ya da ünlü bir yazar oluyor ama en sonunda 1988e geldiğinde yine aynı gün ölüyor ve sil baştan tekrar 18 yaşında olarak 1963te uyanıyor. Bu döngüyü düşünmek bile insanı çok sarsıyor çünkü bir şekilde sıfırdan kurulmuş bir hayat ve kazanılmış başarılar var. Sonra bir anda her şeye reset atılıyor ve o hayata tekrar sıfırdan başlanıyor. Kitabın duygusal yönü de beni çok etkiledi. Jeff ve Pamelanın her döngülerinde ne olursa olsun birbirlerini bulmaları çok güzeldi. Sonu da ayrı güzeldi kısaca bu da çook beğendiğim kitaplar arasına girdi.
Bilim-Kurgu
Sil BaştanKen Grimwood · Koridor Yayıncılık · 20108,3bin okunma