bayram sabağı
Neredeyse öğlen oldu. Bayram sabahı... Yalnız, sessiz, tam da istediğim gibi. Kulağa nasıl geldiğinin farkındayım, "yalnız bayram mı olur?" diyenler çıkacaktır illaki. Ama bu biraz şuna benziyor: Çay kalabalıkla, kahve yalnız içilir. Ben bugün kahvemi içiyorum. Neden böyle oldu derseniz, faturayı baştan kendime kesmem lazım. Hayatımdan siyah, beyaz, gri, mor, kıpkırmızı bir sürü insan geçti. Sorun şu ki, onlar geçerken ben resmen renk körüydüm. Ne zaman ki renkleri ayırt etmeyi, o güvenli kalkanları indirmeyi öğrendim; bir baktım etrafımdaki renkli insanlar çoktan gitmiş. Kimseyi suçlamıyorum. Kendi hayatımın renkli bir döneminde olsaydım, muhtemelen ben de dünyayı sadece gri gören, her şeyi analiz etmekten yaşamayı kaçıran birinin yanında durmak istemezdim. Haliyle, o güzel insanlar atlarına binip gidince, ben de kendimle baş başa, sakin bir bayram geçiriyorum. Yanlış anlaşılmasın, bu bir şikayet ya da arabesk bir sızlanma değil.
Oğuz Atay
Oğuz Atay
’ın dediği gibi, "Yalnız yaşayan insanların, kendi içlerinde başlayıp biten eğlenceleri vardır". Bu da benim yarına dair ne yapmam gerektiğini hatırlatan bir notum olsun: Renkleri fark ettiğinde uzaktan izleme, hayatına dahil et. Kendi renginizi bulduğunuz, tam içinize sinen bir bayram dilerim.
9bin Gösterim
Ne güzel yazmışsınız. İyi bayramlar.
Geçenlerde bir yemeğe davetliydim. Arka planda televizyon açıktı, haberlerde bir kadın geçinemediğini, çocuğuna istediğini alamadığını anlatıyordu. O an içimden çok tuhaf bir şey geçti: "İyi ki bu insanlar var." Yanlış anlaşılmasın, çektikleri acıdan keyif aldığımdan değil; o sahte, plastik hayat illüzyonunu yırtıp attıkları için. Sosyal medyaya ya da sokağa baksan herkesin hayatı kusursuz, herkes çok mutlu, herkesin vitrini pırıl pırıl. İnsan o vitrinlere bakıp "Ulan bir tek ben mi defoluyum, bir tek benim mi işlerim ters gidiyor?" deyip o yalnızlık çukuruna daha çok gömülüyor. Bu yazıyı yazmaktaki asıl motivasyonum biraz da bu maskeleri indirmekti. Biliyorum ki bu bayram sabahını benim gibi tek başına geçiren veya ondan çok daha ağırı, kuru bir kalabalığın tam ortasında yapayalnız hisseden bir tek ben değilim. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Tekrardan iyi bayramlar.
'Renkleri fark ettiğinde uzaktan izleme,hayatına dahil et.'👏🏻 kesinlikle çok doğru bir tespit.
Bundan daha güzel anlatılamazdı.. Mutlu bayramlar dilerim.
Harika 👏👏 en iyi bayramı yaşayanlardan birisiniz benim için👍
Bayramınız mübarek olsun kardeşim ✨
Kitaplarla asla yalnız değiliz .)