2026 13. kitabı
Okunma: 23 Mart 2026 21:18
Genelde kitap incelemelerime "İsmiyle müsemma bir kitap" diye başlarım. Lakin bu kitap öyle değil. Yani tam olarak böyle değil, kısmen böyle. İsmini duyan okuyucu bir tarih felsefesi bekliyor. Lakin kitap daha çok Peygamber Efendimiz (a.s) ve Raşid halifelerinin devlet ve savaş telakkileri üzerine kurulu. Ayrıca kitap, üslup olarak öğretici değil de daha çok saldırgan ve itham edici nitelikte. Bu öfke edebi bir mahfazada olmayınca bir miktar göz tırmalıyor. Yoksa başta Necip Fazıl gibi üstadlarda olunca ziyafete bile dönüşebilirdi. Kitap giriş seviyesi okurlar için yol açıcı nitelikte. Ama konuları az çok bilenleri ise doyurmayacağı aşikar. Neyse, bu vesileyle müellife Allah'tan sıhhat ve selametler dilerim.
Araştırma-İnceleme Tarih
Tarih Şuuruİhsan Süreyya Sırma · Beyan Yayıncılık · 2022397 okunma
Bu kitabı ben de okudum ancak incelemene katılmıyorum. Yazıldığı dönemi göz önüne alınca. Timurtaş Uçar hoca kürsülerden övermiş İhsan ağabeyi :)
Allahın funny bi kulu
Şimdi senin dediğin gibi dönemi hesaba kattım da hakkın var hacım. Keyif döneminde yavan geliyor ama o zamanlar cesaret isteyen bir üslup. ☺️