Hepimiz Gibi Biri!
2026 1. kitabı
Kopenhag'dan Oslo'ya uzanan hepimiz gibi birinin hikayesi...Danimarka'nın Alman işgali sırasında misyoner bir anne ile marangoz bir babanın kızı olan kahramanımız küçük bir kız çocuğu. Savaşın çocukları erken olgunlaşır. Kahramanımız 23 yaşındayken de roman sona eriyor zaten. Per Petterson okumaya yeni başlayacaksanız elinizdeki eser doğru bir başlangıç değil. Per Petterson'ın en beğendiğim eseri de bu değil. Ama onun dili zaten sizin dilinizse çekinmeyin doğru yoldasınız. Eğer ki ben hislerin, anların, bakışların okuruyum Per Petterson zaten sizin sözcünüz. Ancak olay peşindeyseniz yanlış yazara yöneldiniz. Bu kitapla beraber çevrilmiş tüm eserlerini okumuş bulunmaktayım. Per Petterson sizi sadece sokak sokak gezdiren bir yazar değil, kahramana yaşattığı durumu sizin anılarınızda bulmanızı sağlıyor. Sibirya bir hayal hepimizin sahip olduğu, savaş, hayat, aile, coğrafya da engellerimiz. 23 yaşında hayat bazen bitebiliyor gerçekten bitmemiş olsa bile. İskandinav edebiyatı hayranlarına şimdiden iyi okumalar.
Norveç Edebiyatı
Sibirya HayaliPer Petterson · Metis Yayınları · 202265 okunma