Kuraklıkta büyüyen umut
2026 34. kitabı
Okunma: 29 Mart 2026 22:48
Bu kitap derin duygular barındırıyor, kuraklığın ortasında kör bir köpek (Kör) ile yaşlı bir adamın yaşam mücadelesi diye adlandırabiliriz ama arkasında çok daha derin anlamlar var. Açlık, susuzluk, kuraklık, yalnızlık temalarının ardına gizlenen gerçekçi insani ve ahlaki duygular. Kör ile ihtiyarın arkadaşlığı bunlardan biriydi ve benim için en dokunaklı ve en beğendiğim kısımlardan biriydi. Bu bağ sadece bir dostluk değil, karşılıklı fedakarlık, sadakat, duygudaşlık ve neredeyse ruhsal bir ortaklık olarak işleniyor. Mesela ona şu konuşmayı yapıyor ve kör köpeğin gözleri yaşarıyor, tabii bizimde. "Kör, dedi sana minnettarım İyi ki varsın Eğer bir sonraki hayatımda bir hayvan olarak yeniden doğarsam Sen olarak doğmak isterim Eğer sen de bir insan olarak yeniden doğacak olursan benim oğlum olarak doğmanı isterim, böylece hayatımız boyunca huzur içinde yaşarız birlikte." Sırf bu bağı hissetmek için bile okunur bu kitap, ama daha bir çok şey bulacağınıza eminim. Bir mısır tanesinin yeşermesi, umut oluyor, hayat oluyor ihtiyara. yaşama sevinci oluyor, yaşamak için bir amaca bağlanmak gerekiyor ya; mısır fidesi için bir gün daha yaşamak onu bir gün daha sulamak, hasat vakti gelene kadar onu çocuğu gibi gözetip koruyup kollamak istiyor. . Şu hayatta kimin bir mısır fidesi yok ki? Kitapla kalın
Günler Aylar YıllarYan Lianke · Jaguar Kitap · 20206,9bin okunma
Hasan İzzettin dinamo savaş ve açlar eseri gibi insana açlığın dibini yaşatan bir eser👍