Malum dergide yazılar 1945 li yıllarda geçiyor. Ama bakıyorsun o zaman ki sorunlarla günümüzde sorunlar hala aynı. İnsanlar değişmemiş siyasiler o zaman neyse şimdi de aynı. Tarih tekerrürden ibaret derler ya bu söz daha çok Türk milleti için söylenmiş gibi. Balık hafızalıyız o yüzden mi oluyor bu yoksa insanlarımızın mayasında bir şey mi var? Bilemedim bilemiyorum bazen bunu çok düşünüyorum nasıl olur diyorum; evindeki azıcık kalan aşını aç kalacağını bile bile misafirine veren insanların olduğu milletle trilyonları çalan çırpan emeklenin üç kuruşunu türlü hilelerle gasp edenlerin aynı topluluğun üyesi olması ne garip. Düne kadar beslenme çantası muz konduğu zaman arkadaşı imrenmesin diye gizli gizli yiyenle şimdi affedersin s.. b.. paylaşanın aynı milletin insanların olması ne garip. Derginin yazarları Aziz Nesin ve Sabahattin Ali iki muhteşem yazar biri canını yanarak ölmekten son anda kurtardı diğeriyse faili meçhul bir cinayete kurban gitti. Ne kadarı faili meçhul orası herkesin malumu. Okuyun güzel bir kitap. Araba böyle şeyler okuyup düşünmek lazım.