Uzun bir alıntı ama lütfen okuyunuz..
"Bay Hamilton," dedi Lee, " Size bazı eski Çince şiirleri İngilizceye çevirmeye çalıştığımı söylemiştim, hatırlıyor musunuz? Yok, merak etmeyin, okumayacağım. Çevirirken eski şeylerin bazılarının bir sabah vakti kadar taze ve berrak olduğunu gördüm. Ve sebebini merak ettim. Tabii ki insanlar sadece kendileriyle ilgilenir. Eğer bir öykü dinleyen hakkında değilse dinlenmez. Bu noktada bir kural koyabiliriz: büyük ve kalıcı bir öykü herkes hakkındadır, aksi takdirde kalıcı olmaz. Tuhaf ve yabancı olan ilginç değildir, Sadece derinden kişisel ve tanıdık olan ilginçtir. " "Bunu Habil ile Kabil öyküsüne uygula bakalım," dedi Samuel." (...) "Uygulayabilirim sanıyorum," diye cevap verdi Lee Samuel'a. "Bence bu öykünün yeryüzünde en çok bilinen öykü olmasının sebebi, herkesin öyküsü olması. Bence bu öykü insan ruhunun simgesi. (...) Bir çocuğun en büyük korkusu sevilmemek, en çok korktuğu cehennem reddedilmektir. Bana kalırsa dünyada herkes reddedilme hissini az veya çok yaşamıştır. Reddediliş öfke doğurur; öfkenin sonucu, reddedilişin İntikamı olan suçtur; suçtan da suçluluk kaynaklanır işte insanoğlunun öyküsü. Bence reddediliş çıkarılıp atılabilse, insanoğlu farklı olurdu. Belki delilerin sayısı daha az olurdu. Içten içe eminim ki çok sayıda hapishane olmazdı. Her şeyin başı, başlangıcı o. İhtiyacı olan sevgi kendisinden esirgenen bir çocuk kediyi tekmeler, suçluluğunu gizler; bir başkası kendini parayla sevdirmek için hırsızlık yapar; bir üçüncüsü dünyayı fetheder; ve her defasında suçluluk, intikam, yine suçluluk. İnsanoğlu tek suçlu hayvandır. Bir dakika! Dolayısıyla, bence bu eski ve korkunç öykü, ruhun bir haritası olduğu için önemli - gizli, reddedilmiş, suçlu ruhun. 292-293
Sayfa 292 - 7. Baskı 2025, İstanbul / İletişim yay. Çeviren: Roza Hakmen
Alıntı
Etkileyici ve nadide kitaplardan biri. Herkesin kütüphanesinde olmalı. 👌
k
☆ Mavi️ ☆☆ Mavi️ ☆ listeye ekledim, teşekkürler.
İnsanların reddetme haklarını ellerinden almasak öfkeyi ellerinden alsak daha da farklı olmaz mıydı ?🙂
k
Üzerine düşünülebilir tabi. :) Ama öfke bir sonuç olarak ortaya çıkıyor. İnsan yeterince sevilip, sevmediğinde yine sorunlar baş gösterecektir ne yazık ki.
Çok uzunmuş gerçekten🤭 gözlerim düştü şu an alıntı okumaktan . kaydettim yarın okumak niyetiyle 🤗
k
Zaman ayırmanıza değmiştir umarım. :)