okumadan beğenmeyin!!
Çok nadir bazı kitapların kapağını kapattığın an seni rahat bırakmaz. İşte Tutunamayanlar tam olarak öyle bir kitaptı benim için. Bitirdim… ama kitap bitmedi. Kafamın içinde hâlâ konuşuyordu, hatta yer yer benimle tartışıyordu. Ben de dedim ki: “Madem bu kadar ısrarcısın, gel seni sahnede de görelim.” 😄 Çözümü çok uzakta aramadım; kitabın kapağını kapatır kapatmaz tiyatro bileti aldım. Yani anlayacağınız, olaylar biraz hızlı gelişti. Kitabı okuyan bir insanın hemen ardından tiyatroya gitmesi, biraz “duygusal bir refleks” olabilir. Ama pişman mıyım? Asla. Sahne açıldı… ve ben bir an “Acaba altını çizdiğim yerler şimdi sahnede mi gelecek?” diye heyecanlandım. Çünkü o kadar çok yerin altını çizmişim ki, neredeyse kitabın tamamı fosforlu kalemle parlıyordu. 😅 Ama oyun başladıktan sonra fark ettim ki mesele altını çizmek değilmiş; mesele o karmaşayı, o ironiyi, o içsel dağınıklığı sahnede hissedebilmekmiş. Ve evet… hissettim. Oyuncular öyle bir enerjiyle oynuyordu ki, bir ara “Selim Işık birazdan sahneden inip yanıma oturacak galiba” diye düşündüm. O kadar içindeydim yani. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Kitabı çok sevdiyseniz, tiyatrosunu izlemek risk değil, aksine güzel bir tamamlayıcı. Sanki kitabın zihnimde açtığı kapı, sahnede biraz daha aralandı. Hatta bazı sahnelerde “Demek ki ben burayı eksik anlamışım” diye içimden geçirdim. Kısacası… kitap beni sarstı, tiyatro ise o sarsıntıyı biraz daha estetik hale getirdi. 😌 Şimdi düşünüyorum da… Tutunamayanlar’ı sadece okumak yetmiyor galiba. Biraz yaşamak, biraz izlemek, biraz da kendi içinde kaybolmak gerekiyor. Ve ben hepsini yaptım. 🎭 Not:İçtenlikle söylüyorum,kitabın ilk 100 sayfası belki biraz daha fazlası sıkıcı olabilir.İnanın o kısmı atlatınca elinizden bırakamıyorsunuz. Hele ki kitabın bir özelliği var o özelliğe çok şaşıracaksın;kısacası Tutunamayanlar > diğer tüm kitaplar. Not 2: Arkadaşlar Tutunamayanlar okuyup yarıda bırakanlar,kitap sizi sarmadı ya da dilinin ağır olmasıyla alakalı değil.Tamamen sizin Tutunamayanlar hazır olmadığınızdan.Size en samimi dost tavsiyesi yeniden deneyin pişman olmayacaksınız. İnceleme yarın 😍 Bu mesajım selim’e ben seni anlıyorum ve asla unutmayacağım.
Alıntı
10,3bin Gösterim
Yine çok güzel anlatmışsın kalemine yüreğine sağlık 🫶 ben o yarım bırakanlardanım, bu incelemeden sonra tekrar okuyacağım sayende 🤗🥰❤️
kitapmood
Özlem Koyun şöyle yap, Tutunamayanlar başladığında ek olarak seveceğin başka bir kitaba daha başla, Tutunamayanlar’ın sıkıcı bölümü geçene kadar diğer ek kitaba bakarsın ara ara,o sıkıcı kısım geçtikten sonra zaten diğer kitabı hatırlamayacaksın ❤️
Harika! Harika! Oğuzcuğumu okumak ve izlemek.. Nasiplisiniz hocam, çünkü herkes tutunamaz bu esere, ve o his yoksunlugunu an be an yaşar.. Atay'ımın her eserinde hissettiğiniz derinlik mevcut. Her daim kitapla kalın 🙏 Not: o sahneleri hisseden biri de ben olmalıydım.. ne büyük kayıp bu benim için!..
kitapmood
Bulunduğunuz şehire gelirse kaçırmayın derim.Oyunculuk pörfekt Teşekkür ederim 🤩
Samimiyetin, içtenliğin ve o fıkır fıkır anlatımın gerçekten çok keyifli. Bu yazı da inceleme tadında, duygu yüklü harika bir paylaşım olmuş. Kitap incelemelerinin güzelliğine zaten alışmıştık ama bu seferki bambaşka bir etki bırakıyor. Ben de her zaman şu görüşü savunurum, önce kitap okunmalı, sonra filmi izlenmeli. Çünkü çoğu zaman filmler, kitabın derinliğinin yanında eksik kalır. Ama burada öyle olmadığını, tiyatro oyununun duyguyu ne kadar güçlü aktarabildiğini çok güzel göstermişsin. Emeğine, yüreğine sağlık. Anlaşılan o ki bu kitap kesinlikle alınıp okunacaklar listesine girdi bile.
kitapmood
Her kitabın hikayenin filmleştirilmesine karşıyım.Kitabı resmen ucuzlaştırıyor.Naif sözlerin için ayrıca teşekkür ederim ☺️
Aralık ayında oyunu ben de izledim Alper Şükrü Masat çok, çok başarılı👏🏻👏🏻 Okuduğum kitapları zihnimde tutamadığıma üzülürüm hep fakat oyunda alıntı bölümleri içimden sanatçıyla birlikte tekrarladığımda unutmadığıma mutlu oldum 😊 Tutunamayanlar ertelediğime hayıflandığım kitaptı. 2025'de tanıştım tüm eserleri ile Atay'ın📚 #260576983 Tekrar tekrar okunacaklar arasında Keyifli okumalar, keyifli seyirler 📖☕
kitapmood
Alper’in selim olduğuna dair şüphelerim var.Tek kelime ile harikaydı.
Bazi kitapları biz seçeriz,bazı kitaplar bizi seçer,ve bence Tutunamayanlar kendi okuyucusunu kendisi seçer..Türk edebiyyatına bir dost tavsiyesi üzerine Tutunamayanlarla başladım,ilk kez türkçe okuyan biri olarak çok zor oldu benim için,kaç kez yarım bıraktım bilemiyorum,ama devam ettim(kitap yarım bırakmak huyum yoktur) İyi ki de devam etmişim,beni türk edebiyyatına tutunduran Tutunamayanlar...Benim için özel bir yere sahip
kitapmood
Ne güzel bir cümle,”bazı kitaplar bizi seçer” çok doğru bir tesbit. ☺️
Mayıs ayında İzmir'e gelecek kesin gitmeyi düşünüyordum.Sayenizde daha da kesinleşti gidişim.Emeğinize sağlık 🙏🏻
Asla kaçırmayın,pişman olmayacaksınız 🙂
Kendinizi ifade edişinize hayranım,harikasınız tek kelimeyle. Kitabı ben de okumadım ama öyle merakta bıraktınız ki elimde olsa hemen başlardım. İlk kitap siparişim arasında Tutunamayanlar olacak. Tebrik ederim ❤️
kitapmood
Çok teşekkür ederim,çok naziksiniz. İnsan, içindeki kelimelere cesaret verdiği anda gerçekten var olur; çünkü ifade edemediği her duygu, ruhunda sessizce büyüyen bir gölgedir. ✨