Saçma sapan diziler çekerseniz bozulmuş nesiller yetişir.
Kendime Düşünceler
1 +1'leme
4.468 Gösterim
Tuhaf olan insanımız bence. Sadece başka bir açıdan bakmaya çalışıyorum. Aile içi iletişim, eğitim kalitesi, ekonomik stres, sosyal medya, hatta izleme alışkanlığının kendisi de etkili. Bence İyi bir izleyici yoksa, hangi diziyi çekersen çek sonuç değişmeyecek...
Ben değişeceğini düşünüyorum. Şuan yaşananlar 20 yıl öncesinden başladı yirmi yıl evvel bu tür diziler çekilmeye başlandı ve o dönemin çocukları bu dönemin ebeveynleri oldu. Onların çocukları da duygudan yoksun şiddette meyili oldular. Bir çok etken var abi sadece dizi değil aile yapısı arkadaş çevresi sosyal medya vb. Ne diyelim Allah sonumuzu hayır eylesin🤲
Biz de bu dizilerle büyüdük hocam bir şekilde maruz kaldık, hâlâ da kalıyoruz. Ama hiçbirimiz elimize silah almadık, izlediklerimizi birebir hayatımıza taşımadık. Elbette bunun toplum üzerinde etkisi var, pek çok örneğini de gördük. Fakat şunu da kabul etmek gerekir ki, yapmak isteyen insan bir şekilde yolunu buluyor.
Zihni ele geçirilen gençler her şeyi yapar
Sorunun büyüğü saçma diziler değil bozulmaya yatkın zihinler ve o zihinlere sahip çıkılmamasıdır. Dizileri kaldırmak işin ancak başlangıcı ve en kolay kısmıdır. Daha atılacak çok adımımız var.
Haklısınız
Dizilerin de tesiri olsa da aileden geliyor.Gençlerin dizi izlediğini zannetmiyorum, hocam.Ananın babanın yetiştiremeduğini eğitim kurumuna gönderip adam olmasını beklemek...çok yazık cidden.Bu nesilden olmayı reddediyorum.
Diziler etkenlerden sadece birisi ayrıca gençlerin büyük çoğunluğu dizleri izliyor
1 yanıtı göster
Diziler ,sebeplerden sadece bir tanesi. Şahsen kendimi bile suçluyorum…
Katılıyorum sadece birisi daha bir çok sebep var
Tek taraflı bi suc olduguna inanmiyorum.Herseyın suyu cikmis vaziyette.Egitim seviyesinin surekli dusuk oldugundan bahsediyorlar ki (bende prof değilim) ben liseye giderken michael jackson icin mardinde mevlut yapildi Suleyman cakir icin anma töreni hala da aniliyor Suleyman Cakir.Kurtlar vadisi dizisinden birisini dovmuslerdi haber olmustu yine.Dizi film insanlarin kafasi karisiyor ayirt edemiyor onun dizi oldugunu ve gunun sonunda dizi oyle yerlere geldi ki biz bile sasirdik diyolar.Halk bunu sevdi ama ayirt edemedi yine ve yine boyle diziler cekelim para kazanalim halkimiz bunlari seviyor.Yazarimda tutuklarlar.Cok inancli birisi olmadan diyorum ki Allah belalarini versin bu kekolarin.
🤷‍♂️