Kim suçlu?
Şimdi bu gençlerin şiddet eğilimli oluşunu dizilere oyunlara bağlıyorlar ya hani benim kafama takılan bir nokta var. Bizim çocukluğumuzda da şiddet içerikli diziler vardı, camide smackdown yapardık, simiiit diye birbirini dövme üzerine oyunlar oynardık ama ne bileyim böyle şiddet eğilimli olmadık hiçbir zaman. “Biz daha iyi bir nesiliz” tribine hiç girmeyeceğim ama bu neden böyle oldu? Galiba nedeni şuydu: Biz her ne kadar böyle olsak da bir şeylerden korkar çekinirdik. Anne babamızdan, öğretmenden polisten falan. Şimdiki gençlerin ise hiçbir şeyden korkuları yok. Şimdi çocuk sınıfta kız arkadaşını taciz edecek hareketler yapıyor öğretmen de tepki gösteriyor, velisi “sen benim çocuğuma nasıl böyle dersin” deyip okulu basıyor. Bizim zamanımızda böyle bir olay olsa önce öğretmenden dayak, sonra disiplin cezası ardından bir kamyon dayak da ana babadan yerdik. Haliyle eylemlerimizde daha ölçülü olmak zorunda olurduk. Herhalde çocukları özgüvenli yetiştireceğiz derken patavatsız bir hale getirdik. Altı boş, niteliksiz özgüven yüklemenin sonucu bu oluyor herhalde. Evet biz daha ölçülü bir nesildik ama şimdiki nesli de bu hale getiren maalesef bizim kuşağın insanları. Ne diyelim Allah sonumuzu hayreylesin.
2 +1'leme
4.663 Gösterim
Mütevazı insanın pısırık, kendini beğenmişin özgüvenli insan olarak pazarlandığı bir dünyada bütün bildik değerler tersyüz olmuştur der kemal Sayar . Bizim de tüm değerlerimizi tersyüz ettiler malesef . Herkes medyaya bağlıyor evet ama çocuğun sosyal gelişimi davranış gelişimi daha birkaç aylıkken başlıyor o yaşta ne görüyorsa bu onda kalıntı olarak kalıyor ve bunu doğru olarak görüp bunu yapıyor. Sorun ekranların içi değil yetiştirilen evin içiyle alakalı . Umarım bunu düzeltebiliriz .
Ben iki dal sigarayı okula sokana kadar kırk takla atıyordum orosbu çocuğu cephanelik sokmuş.
Bro bir ara bi okula gitmiştim içeri girdim ne soran var ne sorgulayan. Elimi kolumu sallaya sallaya okula girdim düşün artık.
Çok fazla derinlemesine inmeden şunu diyebilirim; dayak cennetten çıkma diye bir söz vardır buna ilave olarak, dayağın ve sosyal anlamda utandırmanın olmadığı yerde bu azgınlık çocuktan yetişkine devam eder. Büyükler de çocuklardan farksız değil. Büyüklerin neler neler yaptıkları da ortalıkta.. Velhasıl kelam, çocuk okulda dayak yemezse/başında bir korku unsuru olmazsa azar. Yetişkinde sosyal anlamda kınanıp/utandırılmadığı için azar. Bu tür olaylar salt olarak çocuğa indirgenmemeli. Balık baştan kokuyor..
👏👏
Amcamlar kurbanda kurban keserken biz gidip gizlice seyrederdik o kan akarken çok gördüm fışkırırdı hayvan ayağını tepinirdi psikolojim bozulmadı 🤣🤣🤣 okulda yangın panosunda balta sivri uçlu kazma vardı yine kimseye zarar vermedik! Babamın Azrail tırpanı dış kapıda duvara asılı dururdu 🤣🤣 köyde orak bıçak satır ne varsa hepsini gördük kullandık ama amacı dışına çıkmayı hiç düşünmedik.Silahli güvenliğim tüm parçalarını biliyorum ama dokununca buz gibi gelmişti.ben hep sevilen çocuk oldum. Hayatım boyunca dikkat çekmek için elimi bile oynatmadım.Ruhum hep huzurdaydı buyuyene kadar.Şuan bile karakter olarak degişmedim.insanlari kıskanmıyorum Dünya kadar iyi şeyleri olsun zerre umrumda olmuyor. Ve galiba hırs olmadığı için belaya bulasmiyorum. Çocuklarımı da öyle yetiştiriyorum. Bilmiyorum ilerde ne olur ama oyundan değil sadece.Etkisi çok ama oyun tek etken olamaz. İnsan bir bütündür ve bu bütünü parçalar birleştirir... Suçlu bence hepimiziz banane ve sanane ile yaşamayı özgüven falan sanmaya başladık 🤷🤷... He birde bana dokunmayan yılan bin yaşasıncılar var! Birde doğruyu konuşunca dokuz köy ardına kovulanlar var.Degerler kaybı yaşadığımız çağın vebası bunlar.Komsunun iki elmasini aldım diye anam akşama kadar o komşuya kucağımda balkonuna odun taşıttı 🤣🤣 anam hâlâ anam nefret falan da etmedim hiç🤷
Cünkü kimse asla sucunu kabul etmiyor filmler, oyunlar ve müzikler ruhumuzu kirletmis... Sıra filmlere oyunlara gelene kadar aileler neredeydi.
#302156516 Sizin yazınızdan sonra ben de yorum yapayım dedim 🙏🏻