Woody
2026 14. kitabı
Merhaba dostlar bugün @ozgurbalpinar ‘ın kaleme aldığı @indigococuklari tarafından yayınlanan #Woody ile geldim Bu kitabı @herayokuyanlarkulubu ile Merve moderatörlüğünde okuduk teşekkürler Yusuf’la kitabımızı bitirdik ve sordum; kitabı sevdin mi diye. “Evet, sevdim; ağaç belgeseli gibiydi biraz,” dedi “Evet,” dedim, “bu sayede bir ağacın nasıl oluştuğunu, onun da incinebileceğini, üzülebildiğini, kırılabildiğini öğrendik. Ve en önemlisi, asla pes etmemeyi; umudunu yitirdiğinde her şeyini kaybettiğini öğrendik.” Kısacası biz, bir ağacın masalından çok şey öğrendik ve çok da sevdik Kısa Özet Porsuk ağacından düşen bir meyve toprağa karışmış; filizlenmiş, fidan olmuş. İncecikmiş dalları ama çok mutlu ve çok heyecanlıymış minik porsuk ağacı. Her gün annesinin tepedeki ihtişamlı hâline bakar; onun gibi olmak, kuşlara yuva olmak, arıların çiçeklerinden faydalanmasını sağlamak, doğaya katkı sağlamakmış bütün gayesi… Ama günlerden bir gün, genç porsuk ağacının gövdesine insan eli değmiş; dallarını kırmışlar, gövdesini oymuşlar ve en kötüsü, bir iğne ile yaşamını çalmışlar. Canı çok yanmış porsuk ağacının ama sesini duyan olmamış. Yavaş yavaş hastalanmış; yaprakları dökülmüş, çiçek açamaz olmuş. İçindeki umut gitgide sönerken arkadaşları destek olmuş Woody’ye. Çünkü o, Mutluluk Ormanı’nın en mutlu, en enerjik ağacıymış. Şimdi dört gözle iyileşmeyi bekliyordu Woody. Sizce iyileşebilecek miydi?
WoodyÖzgür Balpınar · İndigo Çocuk · 202625 okunma