Yaşamın Kendisi: Zaman
2026 20. kitabı
Okunma: 22 Nisan 2026 10:19
Michael Ende' nin bu kitabı masalsı gibi görünse de sayfalar ilerledikçe verdiği mesajlarla yetişkinlere de kapısını aralayan bir hikaye... Momo, hepimizin bildiği ama çoğu zaman görmezden geldiğimiz gerçekleri hatırlatıyor. Günlük hayatın koşturmacasında unuttuğumuz bazı soruları sorduruyor. Zaman nedir ve onu nasıl kullanıyoruz? Zamanı kim çalıyor, yoksa biz mi veriyoruz? Gerçek dinleme nedir, ne kadar dinliyoruz? Yaşamın bizi içine sürüklediği hayat tarzımızın farkında mıyız, bu döngüde neyi ne kadar üretebiliyoruz? "Zaman, gerçek sahiplerinden alınınca ölüyor. Her insanın kendisine ait belli bir zamanı vardır ve bu zaman onda kaldıkça canlıdır, yaşar." Kitabın son sayfasında bir sürpriz sizleri bekliyor. Ben şimdi o sürprizin tadını çıkarmaya gidiyorum. Okumak isteyenlere keyifli ve farkındalığı yüksek bir okuma olsun...
MomoMichael Ende · Kaynak Yayınları · 199682,2bin okunma
Zamanın değerini anlatan, dil olarak çocuk kitabı gibi görünse de her yetişkinin okuması gereken bir eser. Zaman yaşamın kendisiydi ve yaşamın yeri yürekti.Çok güzel bir inceleme olmuş emeğinize sağlık hanımefendi ☺️🙏🏻
Sinem
Agnostikandgnostik Ehh yoklukta o da gider 😄
“Çok seveceksin.” Demiştim 🫠 Cennetin Dibi nin üstüne ilaç gibi geldi dimi? Aslında boşa diye düşündüğümüz o zamanlar, kendimize ve sevdiğimiz arkadaşımıza (bana mesela) ayırdığımız kahve süresi ne kadar da değerli… Emeğine sağlık güzelliğim, keyfini sür ☕️ 🤍
Sinem
Mnemosyne Hem de ne ilaç, beynim dinlendi 😅 Mesela sana o kahve saatleri feda olsun, her dakikası dolu dolu geçiyor. 😘😘🤍