Küçük yaşlarda bir şey anlamadığım bu kitabı tekrar okumaya karar vermiştim ve ne kadar doğru bir karar verdiğimi fark ettim. Her ne kadar da popüler kültüre meze olmaya başlasa da sahip olduğu felsefi yaklaşım ve farklı perspektif kazandıran hikâyesi ile her yaşta okunması geren bir kitap bence. Kitabı okumak kendini gündelik hayata çok fazla kaptıran kişilerde ani bir uyanmaya neden olabilir. 140 milyon kopya satması ve 250 lehçe ve dile çevrilmesi de bu görüşüm ile aynı doğrultuda. Kitabı okurken genel olarak büyüklerle çocukların farklılarını belirgin bir biçimde hissediyorsunuz.
İçindeki çocuğu büyütmüş kişilerin davranışlarını küçük bir çocuğa nasıl anlatabilirsiniz ki?
Onların doğruları neden aynı zamanda küçük çocukların doğruları olmak zorundaydı?
İçgüdülerini takip etmediğin, kendini çok fazla ciddiye aldığın, günlük hayat işlerinden dolayı eğlenmeyi unuttuğun bir hayat ne kadar senin olabilirdi ki?
Kitabı okurken aklımda dolaşmasını sağladığı bu sorulardan dolayı kitabın felsefi yönüne hayran kaldım diyebilirim. İçimizdeki çocuğu büyütmemek adına kitabı sık sık okumak gerek.
Antoine de Saint-Exupéry