·192 syf.·
2026 24. kitabı
Hermann Hesse
7.8/10 · 429 okunma
elif
kitabın son hikayesi 'sevebilen mutludur' harikaydı. her cümlesini buraya atmak istedim yani çok güzeldi. benim için kuru fasulyeli bir haftanın ardından gelen lahmacun gibiydi. bayıldım, sırf son bölüm için 8 veriyorum. sevgiyi küçümseyen çok fazla kişi var; sevgiyi sadece aşk olarak gören kişiler var, mamafih aşk sadece romantik ilişkiler için kullanılan bir kelime değildir. neyse anladınız siz beni. insanların içindeki merhametin, insanlığın ana duygusu sevgi fikrimce. hesse de çok güzel anlatmış kısaca beğendim💋
elif
annem evde ne kadar eski şey bulursa bana veriyor al nostaljik şeyler koy kitaplığa sen seversin diye😭 KİTAPLIK ÇÖP OLDU ANA
elif
yazarların önceki kitaplarına bakıp beklentiye girmeyin diyen ben, hermann için beklentiye girdiğimden ötürü kendimi kınıyorum🙏🏻🙏🏻
elif
kitap için şimdiden yorum belirtmek istedim. hermanndan sadece Bozkırkurdu okudum ki çok beğendim. müthiş bir iç çatışma anlatısıydı bence. bunda ise açıkçası sıkıldım, yani yine birkaç öyküde karakter iç dünyasına değindiği yerler oluyor oraları çok seviyorum ama genel anlamda sıkıldım. sıkılmamın sebebi özür dileyerek söylüyorum ki beklentiye girmemdi. ama bu yazardan kopmayı hiç düşünmüyorum, felsefesini seviyorum. böyle yani daha bitirmedim ama 7 puan veririm gibi gibi.