2026 39. kitabı
Okunma: 27 Nisan 2026 23:49
Beni yaratan ve bana doğru yolu gösteren O'dur. [Şuara] Kitabın ana konusu akıl ile ruh çatışması, hakikat arayışıdır. Naci karakteri hayattan bıkmış, usanmış, aşk acısı çekerken bir çıkmazdadır. Öyle bir boşluğa düşmüş ki, kitabı okurken Necip Fazıl'ın bunu okuyucuya hissettirmesi kitaba daha bir değer katmış. Hakikati kendisine öğreten öbür kendisi sanki ayağa kalktı, eline bir balyoz aldı, var kuvvetiyle ense köküne indirdi: -Ne arıyorsun budala?...Aradığının ötesinde Allah var!. Okudukça Naci'nin o çıkmazdan nasıl güzel bir yola girdiğini farkettim. Allah'a, hakikate yaklaştıkça, hem Naci'ye, hem benim içime huzur geldi. Yazarın, alıntıda da dediği gibi: Allah hiçbir nefse gücünden fazlasını yüklemez. Bu tür kitaplar okurken hissediyorum ki, bizlere de bir hakikat kapısı çalıyor. Ve bu kitabın bizlere de bir mesajı var: Her insan sınanır ama yeterki hakikati bilsin. Doğru yolda umudunu kaybetmeden yol alsın.diyor gibi hissediyorum. Bu kitabı herkesin okumasını o kadar çok isterim ki. Bizden hüznü gideren Allah'a hamdolsun [Fâtır Suresi 34.]
Duygu ve Düşünce
Aynadaki YalanNecip Fazıl Kısakürek · Büyük Doğu Yayınları · 20176bin okunma
1 +1'leme
1.125 Gösterim
Ateşten zehrini tattım bu okun, Bir anda kül etti can elmasımı. Sanki burnum, değdi burnuna "yok"un, Kustum öz ağzımdan kafatasımı. Necip Fazıl Kısakürek -Çile
Çok güzel anlatmışsınız.👏🏻Kısa zaman önce almıştım, okunmak için sırasını bekleyen kitaplardan biriydi, alıntılarınız ve incelemelerinizden sonra daha da meraklandım bekletmemem gerekiyor belki de teşekkür ederim🤗 iyi okumalar 🌸
Yeşim
Merve ekliyorum hemen sepete teşekkür ederim hayırlı akşamlar 😊😊